Πάνος Ξενοκώστας: Το 1% θα αγγίξει η συνεισφορά στο ΑΕΠ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας προγραμματίζονται επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα χρόνια

“Τεράστιας σημασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο θα είναι και η συνεισφορά των Ναυπηγείων στην Οικονομία και την απασχόληση. Μόνο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αναμένεται ότι θα συντηρούν άμεσα και έμμεσα πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας. Ενώ συνδυαστικά με τα Ναυπηγεία της Σύρου, η συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας θα αγγίζει το 1%.” Την σημαντική συνεισφορά των ναυπηγείων Ελευσίνας και της Σύρου στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας χρηματοδότησης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, ανάμεσα στον αμερικάνικο αναπτυξιακό χρηματοδοτικό οργανισμό των ΗΠΑ U.S. International Development Finance Corporation (DFC) και στον Όμιλο ONEX.

“Η δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών Ναυπηγείων εκτός από όσα προανέφερα απαιτεί και κάτι ακόμη. Διαρκείς επενδύσεις.

Μέχρι σήμερα, στα Ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας, ο Όμιλος ONEX έχει επενδύσει περισσότερα από 53 εκατ. ευρώ. 30 εκατ. ευρώ στη Σύρο και 23 στην Ελευσίνα.

Μόνο στη Σύρο έχουν αποδοθεί πάνω από 80 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, με σχεδόν 10 εκατ. ευρώ εξ αυτών να αφορούν χρέη προς τους εργαζομένους από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη” επεσήμανε ο Πάνος Ξενοκώστας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ - «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»

«Πεθαίνει το μωρό» - Η μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr