Scope Ratings για Ελλάδα: Πού οφείλεται η υπεραπόδοση της οικονομίας

Η ανάπτυξη θα είναι στο 2,2% το επόμενο έτος και στο 2,3% για το 2025, εκτιμά η Scope Ratings - Ποιους κινδύνους «βλέπει»

Η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει, καθώς η ανάπτυξη η κατανάλωση των νοικοκυριών συνεχίζεται, υποστηριζόμενη από τη μείωση της ανεργίας, με τη Scope Ratings να προβλέπει ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 9,2% κατά μέσο όρο το επόμενο έτος, το χαμηλότερο μέσο όρο από το 2008.

Η Scope Ratings ήταν ο πρώτος οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας από τη Δύση (σ.σ. ο πρώτος όλων ήταν ο ιαπωνικός οίκος R&I) που αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒΒ- με σταθερικές προοπτικές και σε επενδυτική βαθμίδα τον Αύγουστο του 2023. «Η επενδυτική βαθμίδα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα συνεχίζει να τοποθετεί πίσω της την κρίση των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας επιτρέπει την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων από την ΕΚΤ.

Η βασική εκτίμηση μας είναι για ένα ακόμη έτος η οικονομική ανάπτυξη θα είναι στο 2,2% το επόμενο έτος και στο 2,3% για το 2025, μετά από μια εκτίμηση για 2,1% φέτος, ξεπερνώντας την ΕΕ η οποία θα έχει ανάπτυξη 1,1% το επόμενο έτος και 0,7% φέτος», υπογραμμίζει η Scope Ratings.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τρία τροχαία με τρεις νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες σε Περιστέρι, Πόρτο Ράφτη και Ν. Φιλαδέλφεια

Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη – Πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ τράπερ

Βίντεο: Με «βροχή» από γκολ ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Conference League - Εκτός Ευρώπης ΠΑΟ και ΑΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr