Στον όμιλο Γκριμάλντι το λιμάνι Ηρακλείου – Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης

«Θα στηρίξουμε την ανάπτυξη του λιμανιού, την πράσινη μετάβαση και τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική οικονομία και την κρητική οικονομία» δήλωσε ο Εμάνουελ Γκριμάλντι στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας

Υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μεταξύ του ναπολιτάνικου ομίλου Γκριμάλντι και του ΤΑΙΠΕΔ. Θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή ενώ η μεταβίβαση των μετοχών υπολογίζεται ότι θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου 2024 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. και Μινωικές Γραμμές επικράτησε στον διεθνή διαγωνισμό με τίμημα 80 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική επένδυση αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 εκατομμύρια.

Τα επενδυτικά σχέδια του Εμάνουελ Γκριμάλντι αφορούν την πράσινη μετάβαση του λιμανιού μέσω ηλεκτροδότησης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης των ελλιμενισμένων πλοίων –cold ironing, εκσυγχρονισμό των υποδομών και του μηχανολογικού εξοπλισμού. «Θα στηρίξουμε την ανάπτυξη του λιμανιού, την πράσινη μετάβαση και τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική οικονομία και την κρητική οικονομία» δήλωσε ο Εμάνουελ Γκριμάλντι στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με κομματική «πειθαρχία» η ΝΔ στη ρύθμιση για το μεταναστευτικό αν ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία

«Ακατανόητος» ο πήχης Κασσελάκη για πρωτιά στις ευρωεκλογές, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα - Με καλό καιρό μέχρι τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr