Επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι ναυτιλιακές έχουν ήδη εκτρέψει φορτία αξίας $35 δισ.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών όσον αφορά τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η νέα κρίση στη Διώρυγα του Σουέζ - Αυξημένο το κόστος μεταφορών - Σημαντικές οι καθυστερήσεις

Μέχρι στιγμής, οι ναυτιλιακές έχουν εκτρέψει φορτία αξίας άνω των $35 δισ. από την Ερυθρά Θάλασσα, δεδομένης της απειλής επιθέσεων από τους Χούτι της Υεμένης.

Οι ναυτιλιακές ανακατευθύνουν τα πλοία τους λόγω των 15 επιθέσεων κατά εμπορικών πλοίων από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε πρόσφατα τη συγκρότηση διεθνούς ομάδας κρούσης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφαλείας στην περιοχή.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας ασφαλείας Ambrey, Νταν Μιούλερ, η επιχείρηση συνεχίζει να συμβουλεύει τους πελάτες τους να συνεχίσουν τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης μέσω διεξοδικών ελέγχων των τρεχουσών και προηγούμενων σχέσεων του στόλου τους, την αξιολόγηση του βαθμού κινδύνου διέλευσης και την προετοιμασία του πληρώματος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και άλλα μέτρα ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 57 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα οποία έχουν αρχίσει να πλέουν γύρω από την Αφρική αντί να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Kuehne+Nagel, Πάολο Μοντρόνε.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι αλλαγές για τα πανεπιστήμια - Οι προϋποθέσεις για τα μη κρατικά - Πόσο αυξάνονται οι δαπάνες

Θεσσαλονίκη: Ο 60χρονος «stalker» της 22χρονης της ζήτησε να πάνε σπίτι του αμέσως μετά την καταδίκη του!

Χρήστος Λέντζος: Πέθανε στα 93 του χρόνια ο δημιουργός του πιο διάσημου φραπέ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr