Έκρηξη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές – Έφτασαν στο 40% της καταναλωτικής δαπάνης

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αναπτύσσονται με ρυθμό 15% - Οι προβλέψεις για φέτος – Τα σχέδια της Mastercard και οι νέες επιδοτήσεις στα POS

Με σημαντικό ρυθμό συνεχίζεται η διείσδυση των ψηφιακών συναλλαγών στη χώρα μας φθάνοντας πλέον στο μ.ο. της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard Ελλάδος κ. Παναγιώτης Πολύδωρος οι συναλλαγές μέσω καρτών, ψηφιακών ή φυσικών, αυξήθηκαν κατά 15% φθάνοντας στα 62 δισ, ευρώ ή αλλιώς στο 40% της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης! Κάτι που κατατάσσει τη χώρα πλέον στην 18η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ.

Για φέτος εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι σχεδόν ίδιος, 14,5%, προαναγγέλοντας μάλιστα μία σειρά από πρωτοβουλίες της Mastercard, μεταξύ των οποίων την επιδότηση του κόστους επαγγελματικών ομάδων που θα βάλουν POS, με αιχμή τα ταξί.

Ο κ. Πολύδωρος υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον της πολυεθνικής για την Ελλάδα σημειώνοντας μάλιστα στο newmoney πως το ευρωπαϊκό hub που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα, ένα απ’ τα συνολικά τέσσερα στην Ευρώπη, και στο οποίο απασχολούνται σήμερα πάνω από 100 άτομα, θα επεκταθεί περαιτέρω.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον πρίγκιπα Χάρι και αποσύρθηκε στην εξοχική του κατοικία - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Ξαναχτύπησε η Μπιάνκα Σενσόρι: Η σύντροφος του Κάνιε Γουεστ φόρεσε διαφανές αδιάβροχο και από μέσα... τίποτα

Survivor 2024: Ο υποψήφιος χωρίς ψηφοφορία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr