Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικές κινήσεις – Πρόσω ολοταχώς για την πέμπτη σερί εβδομάδα ανόδου

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικές κινήσεις – Πρόσω ολοταχώς για την πέμπτη σερί εβδομάδα ανόδου

Σημάδια κόπωσης την ώρα που το κλίμα στο εξωτερικό είναι καλύτερο από ποτέ

xrimatistirio_xr
Αποστάσεις από την αγοραστική «άνοιξη» που επικρατεί στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια διατηρεί η Λεωφόρος Αθηνών, η οποία έχει πιάσει ήδη ένα αξιόλογο «ταβάνι» και τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης.

Η εγχώρια αγορά «ισορροπεί» ανάμεσα σε ένα αναγκαίο profit taking, προκειμένου να ανανεώσουν τις δυνάμεις τους οι επενδυτές, αλλά και στις συνεχείς εναλλαγές των πρωταγωνιστών, που έχουν αποτρέψει έως τώρα τις βίαιες ρευστοποιήσεις.

Τα σημάδια κόπωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών γίνονται εμφανή την ώρα που το κλίμα στο εξωτερικό είναι καλύτερο από ποτέ. Στη Wall Street, ο Dow Jones και ο S&P 500 κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον πρώτο να ξεπερνά για πρώτη φορά τις 39.000 μονάδες. Την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του σε «βάθος» ενός έτους σημείωσε ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε πάνω από τις 16.000 μονάδες και μία «ανάσα» πριν από το δικό του record high.

Το διεθνές ράλι πυροδότησαν τα αποτελέσματα της Nvidia, με τη μετοχή της εταιρείας κατασκευής τσιπ να «εκτοξεύεται» την Πέμπτη σε νέο ιστορικό υψηλό. Είχε προηγηθεί το ρεκόρ του ιαπωνικού δείκτη Nikkei, ενώ σήμερα οι κινεζικές μετοχές διεύρυναν το ράλι τους για 9η συναπτή μέρα. Σε ιστορικό υψηλό «σκαρφάλωσε» και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX και τον γαλλικό CAC 40 να κινούνται επίσης σε πρωτοφανή επίπεδα.

Κλείσιμο
Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Παρασκευής (23/2) ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται σταθεροποιητικά, σε στενό εύρος διακύμανσης και ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 1.419,59 μονάδες, που είναι και το χαμηλό ημέρας. Στο υψηλό ημέρας, ο δείκτης βρέθηκε στις 1.423,60 μονάδες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ για ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη - Casus belli η διαδικασία

Καρώνης εναντίον JP Morgan: Πώς φτάσαμε στο «Δεν παραδίδω τη Viva Wallet»

Τραγωδία στην Πάτρα - Νεκροί σε τροχαίο δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης