YΠΕΝ: Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών και φθηνό ρεύμα για τους αγρότες με «δώρο» 560 MW για φωτοβολταϊκά

Τι φέρνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ποιες οι προϋποθέσεις για να καλυφθούν οι οφειλές

Από τα έσοδα του ειδικού λογαριασμού του Tαμείου Eνεργειακής Mετάβασης (ΤΕΜ), θα επιδοτήσει η κυβέρνηση τις οφειλές των αγροτών προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνολικά το ύψος των οφειλών θα καλύψει έως 8 εκατομμύρια ετησίως, ποσό το οποίο μεταφέρεται σε ειδικό καταπιστευτικό λογαριασμό (escrow account) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα εμφανίζεται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού με εγγραφή ισόποσων πιστώσεων. Όπως έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα αυτό θα καλύψει τα χρέη των αγροτών σε βάθος δεκαετίας.

Τις νέες διατάξεις συμπεριλαμβάνει το ΥΠΕΝ στο πολυνομοσχέδιο με τις πολεοδομικές και άλλες ενεργειακές ρυθμίσεις που θα δώσει άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που ενσωματώνονται στο κεφάλαιο της σύστασης του ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ), ο οποίος θα έχει την μορφή Ανώνυμης Εταιρείας. Στον ΟΔΥΘ θα ενταχθεί κάθε Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ), στον οποίο έχει ολοκληρωθεί διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτό ελεγκτή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα - Στη φυλακή μαζί με τη σύζυγό του

Βίντεο: Σε καυτή ερωτική σκηνή με γυναίκα η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ υπό τη σκηνοθεσία του γιου της!

Ισχυρό μέτωπο καταιγίδων φέρνει από το απόγευμα η κακοκαιρία Εμίλ - Πώς θα κινηθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr