Τράπεζα Πειραιώς: Επενδυτές από Αμερική, Αγγλία και Ασία «μπήκαν» στο placement – Τα «βαριά» ονόματα

Το 88% είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, με το ποσοστό των hedge funds να περιορίζεται σε μόλις 12% - Η γεωγραφική κατανομή και το who is who των νέων μετόχων της τράπεζας.

Μακροπρόθεσμοι είναι οι εννέα στους 10 επενδυτές που έδωσαν το «παρών» στο placement της Τράπεζας Πειραιώς, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της τράπεζας, αλλά και στη σταθερή δυναμική που αναπτύσσει η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, το διεθνές βιβλίο που καλύφθηκε περίπου εννέα φορές προσέλκυσε σε ποσοστό 88% μακροπρόθεσμα funds (long only), με τα hedge funds να περιορίζονται σε μόλις 12%. Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή, το 43,3% ήταν από ΗΠΑ, το 30,9% από Ηνωμένο Βασίλειο, το 20,5% από Ευρώπη, το 4,8% από Ασία και το 0,5% από άλλες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι στους διεθνείς επενδυτές θα κατανεμηθούν 270.079.320 μετοχές, δηλαδή, το 80% του συνόλου από 85% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Για «κορυφαίους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές με ποιοτικά, επενδυτικά κεφάλαια, μακροπρόθεσμου ορίζοντα», έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του placement, ενώ ο επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ποιότητα και το εύρος των επενδυτών που μπήκαν σε αυτή τη συναλλαγή είναι η ελίτ των παγκόσμιων αγορών και εκφράζουν, εκπροσωπούν μια μεγάλη γκάμα επενδυτών. Δεν πρόκειται για μόνο έναν ή δύο, αλλά είναι η αφρόκρεμα των επενδυτών και αυτό είναι δείγμα πως η Ελλάδα είναι μέρος των παγκόσμιων αγορών».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Ρόδο

Ολομέτωπη επίθεση Μπάιντεν: Δεν θα υποκλιθώ στον Πούτιν όπως έκανε ο Τραμπ, άφησε την Οικονομία στο χείλος του γκρεμού

Βροχές σήμερα στα ανατολικά και βόρεια - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr