Πάνος Ξενοκώστας: «Είμαστε ανοιχτοί στο να συνεργαστούμε με τον Σκαραμαγκά για τη αναβάθμιση των 4 ΜΕΚΟ»

Ενδιαφέρον της ΟΝΕΧ να συμμετάσχει και στο αμερικανικό πρόγραμμα ναυπήγησης επτά φρεγατών Constellation, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Ελλάδα

Στην εξέλιξη της υπόθεσης με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ το οποίο κοστολογείται στα 500 εκατομμύρια ευρώ εστιάζει η ΟΝΕΧ. Η νεότερη είναι 25 ετών και η γηραιότερη 31, όπως έχουν επισημάνει στην εισήγησή τους οι επιτελείς του ναυτικού κι εφόσον προχωρήσει η αναβάθμιση τώρα, θα έχουν ένα σημαντικό επιχειρησιακό βίο, τουλάχιστον ακόμη 15-20 χρόνια.

«Στο αμυντικό κομμάτι το μοναδικό που βλέπουμε είναι η αναβάθμιση των τεσσάρων ΜΕΚΟ και έχουμε δώσει μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά στην γερμανική εταιρεία που τις έχει ναυπηγήσει και αναμένουμε όπως και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να μας καλέσει το Πολεμικό Ναυτικό που έχει και τον τελευταίο λόγο» επεσήμανε ο Πάνος Ξενοκώστας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΝΕΧ:

«Δεδομένο είναι ότι έχουμε την επάρκεια να το κάνουμε. Εμείς θα είμαστε πολύ χαρούμενοι ακόμη και αν δεν πάρουμε εμείς το πρόγραμμα και το πάρουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο φωτογράφος αποκάλυψε πώς «αιχμαλώτισε» την Κέιτ Μίντλετον στον φακό του μέσα στο αυτοκίνητο με τον Ουίλιαμ

Καθήλωσε το κοινό η σκηνή βιασμού της Φρόσως στις Ψυχοκόρες - Τα σχόλια στο Twitter για τις ερμηνείες


Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: Βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και έκαψαν 5 σχολικά, 3 ΙΧ και 3 μηχανές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr