Τα μηνύματα της Moody’s: Δεν επιτρέπεται «πισωγύρισμα» αν θέλετε επενδυτική βαθμίδα

Τα μηνύματα της Moody’s: Δεν επιτρέπεται «πισωγύρισμα» αν θέλετε επενδυτική βαθμίδα

Παράταση αγωνίας από τον επενδυτικό οίκο για άλλους έξι μήνες - «Ψήφο» από τις αγορές με νέο ομόλογο σχεδιάζει η κυβέρνηση

moodys
Το μεγάλο άλμα αναβάθμισης στην επενδυτική βαθμίδα, το οποίο πολλοί περίμεναν χθες από τη Moody’s, τελικά δεν έγινε. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου διέβλεπαν από καιρό ότι μετά το σερί των αναβαθμίσεων του 2023, τόσο ο συγκεκριμένος Οίκος όσο και οι υπόλοιποι, θα επέλεγαν φέτος να τηρήσουν στάση αναμονής, για τους πρώτους μήνες τουλάχιστον του 2024.

Tο μήνυμα που λαμβάνει η Αθήνα είναι ότι όλοι οι Οίκοι πιστοποιούν στις εκθέσεις τους την πρόοδο της χώρας. Δεν την «χαϊδεύουν» όμως αλλά, αντιθέτως, την επιτηρούν συνεχώς για να διαπιστώσουν πώς κινείται μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ότι η Moody’s έχει απομείνει ο τελευταίος Οίκος που κρατάει την Ελλάδα ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική, δείχνει πως θέλουν να θυμίζουν ότι οι δύσκολες μέρες μπορεί να επιστρέψουν, στο πρώτο στραβοπάτημα της χώρας.

Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας «διαβάζουν» την κρίση του αμερικανικού Οίκου, ως κάλεσμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Και όχι μόνο αυτό: θέλοντας να στείλει μήνυμα συνέχειας και συνέπειας, σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα ετοιμάζεται να ζητήσει πολύ σύντομα και πάλι «ψήφο εμπιστοσύνης» από τις αγορές, με νέα έκδοση ομολόγου.

Όλα αυτά συμβαίνουν και συνδέονται, σε μια δύσκολη και επικίνδυνη χρονιά με μεγάλα διεθνή γεγονότα (πολέμους, ακρίβεια κλπ) όπου, με εξαίρεση την Ελλάδα, η ευρωζώνη «φλερτάρει» συνεχώς με την ύφεση και καμία χώρα δεν αναμένει αναβάθμιση -πλην μόνο υποβάθμιση ενδεχομένως.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

14 και σήμερα για τον στρατιώτη Κασσελάκη: Σε θάλαμο 15 ατόμων και με ειδικό γραφείο στο στρατόπεδο της Θήβας

Ο Μητσοτάκης πήρε τον έλεγχο της υπόθεσης Ασημακοπούλου: Τα μηνύματα και το παρασκήνιο

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη μετά τις καταδρομικές επιθέσεις στου Ζωγράφου - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης