Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφωνεί το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» – Το παρασκήνιο (vids)

Μια από τις πολλές στιγμές που σφράγισαν το ταραγμένο 1989 ήταν και η φράση του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, «Τσοβόλα δώσ’τα όλα»

Ηταν 20 Απριλίου 1989 όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε τη διαβόητη φράση «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα» για τον τότε – πολύ δημοφιλή – υπουργό Οικονομικών. Ηταν και η ατάκα που μεταξύ άλλων, έδωσε μια θέση στην ιστορία για τον Δημήτρη Τσοβόλα.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη κυβέρνηση επί 8 χρόνια (από τον Οκτώβριο του 1981 και τη θριαμβευτική του νίκη) και ο Τσοβόλας παρέμενε σταθερά όλο αυτό το διάστημα στο υπουργείο Οικονομικών, ως υφυπουργός (1981-1984), αναπληρωτής υπουργός (1984-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής χάρη στις φιλολαϊκές πολιτικές που εφάρμοσε, ωστόσο, μπόρεσε να κάνει πολιτική παροχών μόνο μετά το 1987, όταν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κώστας Σημίτης, που από το 1985 είχε εφαρμόσει το σταθεροποιητικό πρόγραμμα λιτότητας, προς αποφυγή του δημοσιονομικού εκτροχιασμού..

Διαβάστε περισσότερα: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr