Ταχιάος: Αύριο παραδίδεται ο άξονας Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65

Οδικά έργα της τάξης των 900 εκατομμυρίων για την πληγείσα Θεσσαλία

Την Τρίτη 23 Απριλίου παραδίδεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το νότιο τμήμα του Ε65 που εξασφαλίζει εύκολη μετάβαση από τη Λαμία στην Καλαμπάκα, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews για όλα τα εν εξελίξει μεγάλα έργα.

«Η κορδέλα αύριο θα κοπεί λίγο πριν από το εντυπωσιακό τούνελ των τριών χιλιομέτρων» και οι εκδρομείς του Πάσχα θα μεταβούν από το νέο δρόμο στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στη λίμνη Πλαστήρα, στα ορεινά του Μουζακίου, της Αργιθέας, στα ορεινά της Καλαμπάκας, σε μέρη δηλαδή που δοκιμάστηκαν από τον «Ντάνιελ», όπως είπε ο κ. Ταχιάος.

Το κομμάτι Καλαμπάκα – Εγνατία θα παραδοθεί στο τέλος του 2025 και στις 6 Φεβρουαρίου του 2027, το έργο στο Καστέλι της Κρήτης όπου ωστόσο υπάρχει ανάγκη να βρεθούν 400 εργάτες, όπως τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Με τρεις εργολαβίες θα παραδοθεί μέσα στο 2025 και το έργο Πάτρα – Πύργος.

Σε οδικά έργα της τάξης των 900 εκατομμυρίων για την πληγείσα Θεσσαλία, αναφέρθηκε ο Νίκος Ταχιάος ενώ μίλησε και για δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι σιδηροδρομικών έργων 470 εκατομμυρίων για την ανάταξη της γραμμής μεταξύ Δομοκού και Λάρισας και τους κάθετους άξονες Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ισραηλινός έφεδρος κλωτσάει παλαιστινιακή σημαία, όμως ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά

Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων για ένα μπουφάν στον Ωρωπό - Η αστυνομία ψάχνει το μαχαίρι της επίθεσης

Αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor ο Αλέξης Παππάς, ζήτησε και βγήκε στον τάκο ο Περπατάρης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr