Εξοπλιστική κούρσα Ελλάδας-Κίνας-Ιαπωνίας στις ναυπηγήσεις πλοίων

Εξοπλιστική κούρσα Ελλάδας-Κίνας-Ιαπωνίας στις ναυπηγήσεις πλοίων

Οι παραγγελίες ανά κατηγορία σύμφωνα με έρευνα του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers - Οι Κινέζοι έχουν 544 παραγγελίες και οι Έλληνες 525 - Τρίτη η Ιαπωνία με 435

koursa-ploia
Συνεχίζεται η …εξοπλιστική κούρσα για την κατάληψη της πρώτης θέσης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Σύμφωνα με έρευνα του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers τις τέσσερις κύριες κατηγορίες πλοίων – bulkers, δεξαμενόπλοια, εμπορευματοκιβώτια και πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου – το βιβλίο παραγγελιών της Κίνας ανέρχεται σε 544 παραγγελίες, με το ελληνικό βιβλίο παραγγελιών να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 525 παραγγελίες. Η Ιαπωνία βρίσκεται κοντά στην τρίτη θέση, με πάνω από 200 περισσότερες παραγγελίες από τον διεκδικητή της τέταρτης θέσης που είναι η Σιγκαπούρη. Επί του παρόντος, η Ιαπωνία έχει 435 πλοία σε παραγγελία, με κατανομή 226 bulkers, 74 δεξαμενόπλοια, 24 εμπορευματοκιβώτια και 111 πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου.

Σχεδόν το 40% των ιαπωνικών παραγγελιών (173 από τις 435) τοποθετούνται σε εγχώρια ιαπωνικά ναυπηγεία. Αυτό μεταφράζεται σε 117 bulkers, 25 δεξαμενόπλοια, 13 εμπορευματοκιβώτια και 18 πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κινεζικά ναυπηγεία κατέχουν σημαντικό μερίδιο των ιαπωνικών παραγγελιών, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 33% (144 πλοία).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Γιατί η Eurovision 2024 θα μείνει αξέχαστη: Τα τραγούδια, τα παρατράγουδα και ο διχασμός


Τι είπαν Μητσοτάκης και Ερντογάν «πριβέ» στη ροτόντα του Λευκού Παλατιού - Τα επόμενα ραντεβού μετά την Άγκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης