Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα απόπειρα κατάκτησης των 1.500 μονάδων

Επιλεκτικές τοποθετήσεις των αγοραστών - Ώθηση από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και τα εταιρικά αποτελέσματα

«Μάχη» για τη διατήρηση σε επίπεδα πέριξ των 1.500 μονάδων δίνουν σήμερα (20/5) οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, επιστρέφοντας στα θετικά πρόσημα έπειτα από ένα διήμερο ήπιων απωλειών.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά κατά +0,78% στις 1.502,09 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.495,66 (χαμηλό ημέρας) και των 1.502,80 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Οι τοποθετήσεις είναι επιλεκτικές και η συσσώρευση του Χ.Α. λαμβάνει χώρα γύρω από τα υψηλά 13 ετών, δείχνοντας ότι οι επενδυτές δεν έχουν διάθεση να ρευστοποιήσουν. Τράπεζες και βαριά χαρτιά κινούνται σε ιστορικά ή πολυετή υψηλά επίπεδα, τροφοδοτώντας το πολύμηνο ράλι της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς

Τα ρεκόρ των δεικτών σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποκορύφωμα την κατάκτηση των 40.000 μονάδων από τον Dow Jones, ενισχύουν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου και στο εσωτερικό. Υποστηρικτικά λειτουργούν και τα τριμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων, με αιχμή του δόρατος τον τραπεζικό κλάδο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσει τις οικονομικές της επιδόσεις για το α’ τρίμηνο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση της καθαρής κερδοφορίας. Ισχυρές απώλειες σημειώνει η Aegean, καθώς ο τίτλος διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απολογείται σήμερα ο δολοφόνος της 40χρονης στο Μενίδι - Το βίντεο με την ενέδρα θανάτου που έστησε

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής» μεταδίδει η ιρανικη τηλεόραση

Επιμένει και σήμερα το «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης - Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr