Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq με ώθηση από την Nvidia

Απώλειες σχεδόν 200 μονάδων για τον Dow Jones

Νέο ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα ο Nasdaq, λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη που κατέγραψε η μετοχή της Nvidia, καθώς και οι μετοχές άλλων εταιρειών τεχνολογίας. Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με επιφυλακτικές κινήσεις, με τον Dow Jones να ξεπερνάει ενδοσυνεδριακά το προηγούμενο ρεκόρ του, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να το διατηρήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 186 μονάδες ή 0,49% στις 39.806 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,09% στις 5.308 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,65% σκαρφαλώνοντας στις 16.794 μονάδες.

Απώλειες 4,5% σημείωσε η μετοχή της JPMorgan παρασέρνοντας προς τα κάτω τον Dow Jones, μετά τη δήλωση του CEO της, Jamie Dimon, ότι η συνταξιοδότησή του μάλλον θα έρθει πιο γρήγορα από ό,τι δήλωνε στο παρελθόν και πως η διαδοχή του στην τράπεζα «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Στον αντίποδα, κέρδη 2,5% κατέγραψε η Nvidia, καθώς πολλές εταιρείες της Wall Street έχουν αυξήσει την τιμή-στόχο της μετοχής της, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη και 30% από τα σημερινά επίπεδά της.

Από τις αρχές του έτους η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται στο +91,5%, ενώ κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει εκτοξευτεί κατά περίπου 203% υψηλότερα. Σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίησλή της, αυτή πλέον στα 2,3 τρισ. δολάρια, κατέχοντας την τρίτη θέση στον S&P 500 και υποδεικνύοντας ότι τα αποτελέσματα της μπορεί να επηρεάσουν ευρύτερα στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Σημαντική υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης - Έρχονται 35άρια μέσα στο επόμενο διήμερο

Βρετανία: «Η αλήθεια αποσιωπήθηκε για δεκαετίες» - Τι έδειξε η έρευνα για το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα

Gen Z και Millenials: Ανησυχούν για το κόστος διαβίωσης και την κλιματική αλλαγή, αλλά παραμένουν πιστοί στις αξίες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr