ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
ΔΕΗ: Πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετόχων έως 10% και μπίζνες και στα data centers

ΔΕΗ: Πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετόχων έως 10% και μπίζνες και στα data centers

To σχέδιο της Επιχείρησης για υπηρεσίες ΑΙ, το βαρύ pipeline στις ΑΠΕ με τα 20 GW και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Μυτιληναίος

Stassis
Δεν σταματά να εκπλήσσει η διοίκηση της ΔΕΗ με τις νέες της δραστηριότητες αφού όπως δήλωσε χθες στους αναλυτές ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Στάσσης, μετά την Κωτσόβολος και τις τηλεπικοινωνίες, σειρά για νέες μπίζνες παίρνουν τα Data Centers και ο τομέας των υποδομών Τεχνητής Νοημοσύνης (AI as a serrvice).

Οι νέοι τομείς θα αξιοποιηθούν τόσο από την ΔΕΗ, η οποία μπορεί να υποστηρίξει και τον ενεργοβόρο χαρακτήρα των Data Centers αλλά και να εκμεταλλευτεί τις δικές της εκτάσεις για να αναπτύξει τις νέες δραστηριότητες όσο και για παροχή υπηρεσιών σε τρίτους.

Όπως ανακοίνωσε χθες κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ ο κ. Στάσσης σε περισσότερους από 80 αναλυτές, η Επιχείρηση θα προτείνει στην προσεχή γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη τον Ιούνιο την συνέχιση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών με στόχο από το 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου που ήταν το παρόν πρόγραμμα να φτάσει σε μία διετία το 10%. Οι μετοχές αυτές θα διατεθούν κατά το 1/3 σε στρατηγικές συνεργασίες και εξαγορές, κατά το 1/3 σε stock option σε στελέχη του ΔΣ και κατά το 1/3 θα ακυρωθούν αυξάνοντας την αξία της μετοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ το 1994 το μοιραίο ελικόπτερο για τον Ραϊσί - Τα σενάρια για την απόκτησή του από το Ιράν

Νορβηγικό πλοίο έκανε έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης - Διάβημα της Λιβύης στον Έλληνα πρέσβη

Ο οδηγός που βίασε την 27χρονη υπάλληλο στον Ασπρόπυργο αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης