Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η Ελλάδα 21η στην παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη το 2024

Δυναμική εκκίνηση για τον ελληνικό τουρισμό με διψήφιο ποσοστό αύξησης σε αφίξεις- εισπράξεις και για το πρώτο τρίμηνο φέτος με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ

Στην 21η θέση διεθνώς σε ένα σύνολο 119 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα με βάση το δείκτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) για τα Ταξίδια και την Τουριστική Ανάπτυξη το 2024, με τις θετικές, φετινές επιδόσεις να αποτυπώνονται και στα νούμερα του πρώτου τριμήνου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ετσι, για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου, αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις «τρέχουν» με διψήφιο ποσοστό αύξησης έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023, που αποτελεί και το νέο έτος αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό, με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ: Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών σημειώνουν άνοδο της τάξεως του 24,5% και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις 28,2%, φτάνοντας αισίως τα 942 εκατ. ευρώ από 735 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Υψηλά είναι και τα νούμερα του Μαρτίου όπου οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 31,2% και οι εισπράξεις κατά 34,2%, στα 372 εκατ. ευρώ φέτος από τα 277 εκατ. του Μαρτίου του 2023.

Το θετικό μομέντουμ αποτυπώνεται και στο Δείκτη Ταξιδίων και Τουριστικής Ανάπτυξης 2024 (TTDI -Travel & Tourism Development Index) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) που καταρτίζεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Surrey και αναλύει τους κλάδους ταξιδιών και τουρισμού σε 119 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου» - Η περιγραφή της 43χρονης για το άγριο ξύλο σε φανάρι στο Αιγάλεω

Ζέστη και σκόνη σήμερα, έρχεται «ψυχρή λίμνη» με μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας

Αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία στη Βραζιλία: 16χρονος σκότωσε γονείς και αδελφή επειδή του πήραν το κινητό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr