Σκηνικό κραχ με -6,28% στην Οδό Αθηνών!

Σκηνικό κραχ με -6,28% στην Οδό Αθηνών!

Όσο ένα ...σουβλάκι αξίζει η μετοχή της Εθνικής, που έπεσε 14%, κάτω από τα 2,20 ευρώ - Πτώση 4% στην Φρανκφούρτη και 3% στις άλλες αγορές - Στα ορια των 1,32 δολαρίων υποχωρεί το ευρώ

Athens' stock market "crashes" at -6.28%
Σκηνικό κραχ στο χρηματιστήριο της Αθήνας, αφού η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου κάθε άλλο παρά καθησύχασε τους επενδυτές σχετικά με το τι σημαίνει η αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Ο γενικός δέικτης έκλεισε με πτώση 6,28% (!), στις 730 μονάδες, ενώ εντείνονται και οι πιέσεις στην Ευρώπη, με την Φρανκφούρτη να χάνει πάνω από 4% και τις απωλειες να κινούνται κοντά στο 3% στις άλλες αγορές.

Κλείσιμο
Σε κατάρρευση και το ευρώ κάτω από τα 1,32 δολάρια, σε μια εξέλιξη που καθιστά ελκυστικότερες τις εξαγωγές προϊόντων για τις μεγάλες χώρες.

Ο τραπεζικός δείκτης έχασε πάνω από 11%, με τη σηματωρό μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί κατά 14,5% (!), κάτω και από τα 2,20 ευρώ, δηλαδή να αξίζει όσο ένα ...σουβλάκι!

Ανάλογα, σχεδόν το 10% έφτασαν οι απώλειες στις μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank, ενώ ξεπέρασαν το 18% στη μετοχή της Πειραιώς.

Ο ΟΤΕ, ο οποίος υποβαθμίστηκε από την Moody's, έχασε πάνω από 6% και βρίσκεται κάτω από τα 3 ευρώ...

Την ίδια ώρα, δεν είναι τόσο τα spreads στα ελληνικά ομόλογα που, για άλλη μια φορά, τραβούν την ανιούσα (το 10ετές στις 2.140 μονάδες, επίπεδο που παραπέμπει σε κόσος δανεισμού στο 25%..), όσο η μεγάλη άνοδος στα CDS της Γερμανίας αλλά και του Βελγίου.

Τα  5ετή γερμανικά CDS ξεπέρασν τις 120 μονάδες βάσης - έναντι 78 μονάδων προ μηνός - με φόντο τις εκτιμήσεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα προκειμένου να στηρίξει τους PIGS, ενώ στο Βέλγιο, με φόντο τους κλυδωνισμούς της τράπεζας Dexia - η Moody's απείλησε χτες με υποβάθμιση, λόγω της έκθεσης στο ελληνικό χρέος - αυξήθηκαν κατά 14 μονάδες στις 286 μονάδες, πολύ κοντά στο ρεκόρ των 298 μονάδων που είχε σημειωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης