Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές μεταβολές με χαμηλό τζίρο

Διορθώνουν οι τράπεζες μετά την χθεσινή υπεραπόδοση

Σε ανοδικό, αλλά συνάμα χαμηλό τέμπο, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (28/5) στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η εικόνα που επικρατεί είναι αντιστρόφως ανάλογη με την χθεσινή (27/5), καθώς διορθώνουν οι τράπεζες που ηγήθηκαν της ανόδου τη Δευτέρα. Από την άλλη, βγάζουν αντίδραση ορισμένοι τίτλοι που υποχώρησαν σημαντικά χθες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο +0,18% και διαπραγματεύεται στις 1.483,91 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.482,82 μονάδες και το υψηλό ημέρας στις 1.487,42 μονάδες.

Παράλληλα, δεν χάνεται η επαφή από το ορόσημο των 1.500 μονάδων και το υψηλό 13 ετών, που εντοπίζεται μερικές μονάδες πιο πάνω (1.502,79 μονάδες). Με βάση το χθεσινό κλείσιμο, ο ΓΔ ενισχύεται κατά +2,26% μέσα στον Μάιο -άλλες τέσσερις συνεδριάσεις απομένουν για να ολοκληρωθεί ο μήνας, μαζί με τη σημερινή- και κατά +14,55% φέτος.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Motor Oil. Πέρα από το ότι ανακοινώνει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου μετά τη λήξη των σημερινών συναλλαγών, προανήγγειλε τη διανομή 12 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους από τα καθαρά κέρδη της εταιρείας. Πρόκειται για σχεδόν δύο μηνιαίους μισθούς για το σύνολο του προσωπικού.

«Μαζεμένος» ο τζίρος το τελευταίο διάστημα στο Χ.Α. ως απόρροια των πρόσφατων placements της Mytilineos και της Jumbo, που απαιτούσαν μεγάλη ρευστότητα, «στεγνώνοντας» ως ένα βαθμό την αγορά. Στο παραπάνω ήρθε να προστεθεί η διπλή αργία σε ΗΠΑ (Memorial Day) και Βρετανία (late May bank holiday).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στην Ιταλία μετά από τοποθέτηση του Πάπα για τους γκέι στην καθολική εκκλησία: Έχουμε ήδη αρκετούς από αυτούς

Ανατροπή στην επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια - Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη, λέει ο ιατροδικαστής

Ο Μητσοτάκης επιλέγει την αντιπαράθεση με τη «lifestyle τοξικότητα» Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr