Στουρνάρας για Προβόπουλο: Μεγάλη απώλεια για το δημόσιο βίο της χώρας - Βοήθησε τα μέγιστα τις πιο δύσκολες ώρες, λέει ο Βενιζέλος

Στουρνάρας για Προβόπουλο: Μεγάλη απώλεια για το δημόσιο βίο της χώρας - Βοήθησε τα μέγιστα τις πιο δύσκολες ώρες, λέει ο Βενιζέλος

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του πρώην Διοικητή της ΤτΕ

2605549
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκφράζει με ανακοίνωσή του, τη μεγάλη του λύπη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πρώην Διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα.

«Ο Γιώργος Προβόπουλος προσέφερε σημαντικό έργο, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς και στη νομισματική πολιτική και την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος» σημειώνει επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας και προσθέτει:.

«Είχε σημαντική συμβολή στη δημοσιονομική πολιτική και στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, και από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 2008-2014, διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της κρισης χρέους στον τραπεζικό τομέα.

Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους του και για το δημόσιο βίο της χώρας».

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου

Κλείσιμο
«Ο Γιώργος Προβόπουλος που έφυγε πρόωρα και με αθόρυβη αξιοπρέπεια έχει καταγραφεί στην οικονομική Ιστορία της χώρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τις πιο σκοτεινές και δύσκολες ώρες της κρίσης» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Όταν ανέλαβα τον Ιούνιο του 2011 τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, βρήκα τον Γιώργο Προβόπουλο στην ΤτΕ, πάντα λιτό, πρακτικό, συγκεκριμένο και αποτελεσματικό. Σεβόμενος πλήρως τη θεσμική ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, βοήθησε τα μέγιστα σε όλους τους δύσκολους και λεπτούς χειρισμούς που απαιτούσε η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, η προστασία των καταθέσεων, η ευστάθεια και η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος» σημείωσε επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Ευτυχώς είχα την ευκαιρία να τα πω αυτά δημόσια και να τα ακούσει πριν φύγει και τον αποχαιρετώ με τα ίδια αυτά λόγια αναγνώρισης και τιμής σε ένα υψηλό στέλεχος του τραπεζικού συστήματος, σε ένα θεράποντα της οικονομικής επιστήμης πρωτίστως όμως σε ένα δημόσιο λειτουργό. Δεν πρόλαβα να του πω ιδιωτικά, ως φίλο που τον έζησα στο πεδίο της μάχης, όλα όσα ήθελα, ελπίζω όμως ότι τα είχε καταλάβει και διαισθανθεί. Παρακαλώ την οικογένειά του να δεχθεί τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαλαματίνα: Οι περιπέτειες της οικογένειας συνεχίζονται - Έρωτες, μίση και ιδιωτικά τζετ

Μαγιόρκα: Αλλόφρων ντόπιος οδηγός καταδιώκει και εμβολίζει αυτοκίνητο με Βρετανούς τουρίστες - Δείτε βίντεο

Guardian: Κατασκοπευτικός πόλεμος Νετανιάχου με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο - Ο ρόλος της Μοσάντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης