Τουρισμός: Η Αθήνα έκτη στη δεκάδα των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών πόλεων για Ιούλιο – Αύγουστο

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων για αεροπορικά εισιτήρια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς πόλεων στην υψηλότερη περίοδο του καλοκαιριού

Στην 6η θέση στη δεκάδα με τις δημοφιλέστερες πόλεις στην Ευρώπη όσον αφορά τις αναζητήσεις πτήσεων για την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα σε συνέχεια και των υψηλών επιδόσεων που έχει επιδείξει από τις αρχές της χρονιάς.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε η εξειδικευμένη εταιρεία Forwardkeys για αεροπορικά εισιτήρια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς πόλεων στην υψηλότερη περίοδο του καλοκαιριού, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2024. Τα στοιχεία βασίζονται στις αναζητήσεις που έχουν γίνει την περίοδο του πρώτου τετραμήνου του 2024, την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου.

Οι δύο «κλασικοί» προορισμοί, το Λονδίνο και το Παρίσι έρχονται πρώτοι στη λίστα έχοντας μάλιστα κερδίσει μερίδιο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, και ακολουθεί σταθερή η Βαρκελώνη, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Κωνσταντινούπολη μαζί με τη Ρώμη. Η ανάλυση της Forwardkeys αναφέρει κι ένα ενδιαφέρον στοιχείο σε σχέση με τους Ολυμπιακούς του Παρισιού: Από τη διοργάνωση δεν επωφελείται μόνο η γαλλική πρωτεύουσα αλλά και η βρετανική, με σημαντική αύξηση των αναζητήσεων σε σύγκριση με πέρυσι δεδομένων των πολλαπλών επιλογών συνδεσιμότητας που προσφέρει, ως κόμβος για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Προβόπουλος: Το πρόωρο «αντίο» από έναν ευπατρίδη της οικονομίας

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις παρατάσεις για την πυροπροστασία- Το κόστος και οι γκρίνιες

Πόλεμος και έρωτας για τον Φάνη και η Δαλάκα στην αρένα των μονομάχων του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr