Intracom Holdings: Deal 47 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική

Δεσμευτικό MoU με τον Ν. Μακρόπουλο, ιδιοκτήτη της Ευρώπη Ασφαλιστική – Νέοι ισχυροί επενδυτές σε Κλουκίνα Λάππα και Intracom Properties, συγχωνεύσεις και μετονομασία σε «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS», με το νέο σχήμα να παραμένει εισηγμένο στο Χ.Α.

Στην επίτευξη πλαισίου συμφωνίας (MoU) για την εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική» και εν συνεχεία της δημιουργίας ενός νέου εταιρικού σχήματος, υπό την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS», μέσω της συνένωσή της με την εισηγμένη στο Χ.Α. Κλουκίνας Λάππας (ΚΛΜ) και την Intracom Properties, κατέληξε η Intracom Holdings.

Το ηχηρό deal για την εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική έναντι 47 εκατ. ευρώ δημιουργεί νέα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά καθώς η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS θα προικοδοτηθεί με το χαρτοφυλάκιο ακινήτων των ΚΛΜ – Intracom Properties (που ήδη βρίσκονται σε τροχιά συγχώνευσης) αλλά και με νέα κεφάλαια αφού στο σχήμα προβλέπεται πως θα εισέλθουν μετοχικά γνωστά επιχειρηματικά και εφοπλιστικά ονόματα που διαβλέπουν σημαντικές προοπτικές στον ασφαλιστικό κλάδο.

Νέοι ισχυροί μέτοχοι

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Intracom Holdings και του ιδιοκτήτη της Ευρώπη Ασφαλιστική, Νίκου Μακρόπουλου, είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες και κατέληξαν επιτυχώς. Με βάση τη δομή του deal, η Intracom Holdings (μέτοχος κατά 100% της Intracom Properties) και μέτοχος στην ΚΛΜ (άμεσα έμμεσα κατά 88%) θα αποκτήσει αρχικά ποσοστό 65% και μετέπειτα το υπόλοιπο 35% της Ευρώπη Ασφαλιστική, έναντι συνολικού τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα εισέλθουν νέοι μέτοχοι στην ΚΛΠ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης για ποσοστό 27,60% και παράλληλα θα συμμετάσχουν στην INTRACOM PROPERTIES μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το νέο εταιρικό σχήμα με την ονομασία ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS που θα δημιουργηθεί, θα προέλθει από τη συγχώνευση, με απορρόφηση της INTRACOM PROPERTIES, από την εισηγμένη KΛΜ και θα παραμείνει εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο νυν ιδιοκτήτης και βασικός μέτοχος της Ευρώπη Ασφαλιστική, Νίκος Μακρόπουλος, θα παραμείνει μέτοχος στο νέο σχήμα με ποσοστό τουλάχιστον 10,3%, ενώ θα αναλάβει να συνεχίσει την δραστηριότητα του ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Με την ολοκλήρωση όλων των συναλλαγών και των εταιρικών μετασχηματισμών, για τους οποίους απαιτούνται εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές συμπεριλαμβανομένης της ΤτΕ, η Intracom Holdings θα παραμείνει ο πλειοψηφών μέτοχος της εισηγμένης «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Προβόπουλος: Το πρόωρο «αντίο» από έναν ευπατρίδη της οικονομίας

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις παρατάσεις για την πυροπροστασία- Το κόστος και οι γκρίνιες

Πόλεμος και έρωτας για τον Φάνη και η Δαλάκα στην αρένα των μονομάχων του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr