Bloomberg: Εξαιρετικό το να είσαι Ελληνας εφοπλιστής σε καιρούς παγκόσμιας αβεβαιότητας

Bloomberg: Εξαιρετικό το να είσαι Ελληνας εφοπλιστής σε καιρούς παγκόσμιας αβεβαιότητας

Οι Ελληνες είναι οι Νο 1 ιδιοκτήτες πλοίων στον κόσμο που μεταφέρουν σχεδόν όλο το παγκόσμιο εμπόριο βάσει όγκου, σχολιάζει εκτενές άρθρο του αμερικανικού πρακτορείου, με φόντο τα Ποσειδώνια που ξεκινούν σήμερα

ellines-efoplistes
Μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων, σε μια εποχή εντεινόμενων διεθνών εντάσεων, οι Έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπο να ευημερούν, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας θα συναντηθούν, θα συνομιλήσουν και θα διασκεδάσουν, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο σε ξενοδοχεία και beach clubs μέσα και γύρω από την Αθήνα, την ελληνική πρωτεύουσα. Θα συγκεντρωθούν σε μια περίοδο διαρκούς άνθησης – που τροφοδοτείται εν μέρει από τις συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη σε άλλα σημεία του πλανήτη – και σε ένα μέλλον που είναι θολό σχετικά με το ποια πλοία θα πρέπει να κατασκευάσουν.

Τα ελληνόκτητα πλοία μεταφέρουν τα πάντα. Το αργό πετρέλαιο και τα καύσιμα που παράγονται από αυτό, το φυσικό αέριο για τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, τα τελικά προϊόντα, τον άνθρακα και τα μεταλλεύματα που κινούν την παγκόσμια οικονομία. Οι Ελληνες βρίσκονται στήθος με στήθος με τις κινεζικές εταιρείες ως οι νούμερο 1 ιδιοκτήτες πλοίων στον κόσμο που μεταφέρουν σχεδόν όλο το παγκόσμιο εμπόριο βάσει όγκου. Και σε όλες τις αγορές, τα κέρδη είναι καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα του Σχοινιά - Τι εξετάζουν οι αρχές

Εκκενώθηκε κατάληψη από το στέκι Primavera στο ΑΠΘ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αιματηρό επεισόδιο σε καφετέρια με ναργιλέδες στον Άγιο Παντελεήμονα - Τραυματίστηκε 37χρονος από τη Συρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης