Χρηματιστήριο Αθηνών: Ελεγχόμενη διόρθωση, με τον Γενικό Δείκτη σε στενό εύρος τιμών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ελεγχόμενη διόρθωση, με τον Γενικό Δείκτη σε στενό εύρος τιμών

Η εγχώρια αγορά ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές

xrimatistirio
Νωθρό ξεκίνημα καταγράφει σήμερα (4/6) το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δέχεται νέες μεν, αλλά ελεγχόμενες πιέσεις από τον τραπεζικό κλάδο. Οι επενδυτές κατοχυρώνουν ένα μικρό μέρος των χθεσινών αξιοσημείωτων κερδών, με τις πρώτες τοποθετήσεις στο ταμπλό να είναι προσεκτικές και μετρημένες.

Το Χ.Α. ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι traders έχουν προεξοφλήσει τη μείωση των επιτοκίων από πλευράς ΕΚΤ, παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σήμερα.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξης του -0,13% στις 1.445,50 μονάδες και κινείται σε στενό εύρος τιμών, μεταξύ των 1.443,65 (χαμηλό ημέρας) και των 1.446,42 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Στο επίκεντρο βρίσκονται και σήμερα οι τραπεζικοί τίτλοι, μετά τη δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Eurobank για την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας. Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται και στην Alpha Bank, η οποία βγαίνει στις αγορές με ομόλογο 500 εκατ. ευρώ. Απώλειες άνω του -1% καταγράφει η μετοχή της Πειραιώς.

Κλείσιμο
Στόχος για την εγχώρια αγορά είναι η παραμονή της πάνω από τις 1.436 μονάδες, δηλαδή τον μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών, καθώς και η εκ νέου προσέγγιση των 1.500 μονάδων. Οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον και το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, από το οποίο θα εξάγουν κρίσιμα συμπεράσματα για τη μελλοντική πορεία των μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Πυρετό» από νέα deals πρόκειται να βιώσει η εγχώρια αγορά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης dark room, μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες έρχονται για να προσθέσουν ρευστότητα στο Χ.Α. Πρόκειται, μάλιστα, για «παίκτες» που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν premium προκειμένου να ολοκληρώσουν τις επενδυτικές τους κινήσεις.

Οι πολλαπλές αποκοπές μερισμάτων του Ιουνίου προβλέπεται ότι θα επηρεάσουν την πορεία του Χρηματιστηρίου βραχυπρόθεσμα. Πρόκειται, πάντως, για άκρως θετική εξέλιξη, καθώς έπειτα από πολλά χρόνια οι τράπεζες και η ΔΕΗ επιστρέφουν στις διανομές μερισμάτων. Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες αποπληρωμής (payout ratios) των ελληνικών τραπεζών από τα κέρδη του 2023 υποδηλώνουν μέρισμα ανά μετοχή (DPS) περίπου 0,06 ευρώ για την Πειραιώς, 0,05 ευρώ για την Alpha Bank, 0,09 ευρώ για τη Eurobank και 0,36 ευρώ για την Εθνική.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κύμα αντιδράσεων για το... γράφημα της περιουσίας Κασσελάκη: Η αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ και ο πόλεμος με ΝΔ

Έστειλαν στο πειθαρχικό νεαρή δικηγόρο από τη Χαλκίδα γιατί ανέβαζε βίντεο στο TikΤok

Απίστευτο βίντεο: Άρπαξε τον σταυρό λουόμενης ενώ τον έγραφε η κάμερα στην παραλία του Αλίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης