ONEX: Υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση 30 ρυμουλκών αξίας 280 εκατ. ευρώ

ONEX: Υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση 30 ρυμουλκών αξίας 280 εκατ. ευρώ

Και δεύτερη συμφωνία υπέγραψε ο Πάνος Ξενοκώστας ως πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων με την Ένωση Λιμένος Ελλάδος

onex
Ο όμιλος της ΟΝΕΧ υπέγραψε δύο συμφωνίες στο πλαίσιο της έκθεσης Ποσειδώνια 2024. Η πρώτη αφορά την έναρξη ναυπηγικής γραμμής για κατασκευή ρυμουλκών από τα δύο ναυπηγεία του ομίλου της ONEX- Ελευσίνας και Νεωρίου με την αποκλειστική συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία ναυπηγικής σχεδίασης ρυμουλκών στον κόσμο την καναδική Robert Allan. Ο όμιλος ONEX απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ναυπήγηση 30 ρυμουλκών κόστους 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά την υπογραφή της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων με την Ένωση Λιμένος Ελλάδος με στόχο να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν τα ναυπηγεία αλλά και τα λιμάνια με προτεραιότητα τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Πάνος Ξενοκώστας μιλώντας για το ναυπηγικό πρόγραμμα των ρυμουλκών τόνισε ότι «στόχος είναι η ναυπήγηση 30 σκαφών ρυμούλκησης, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 20 να έχουν παραδοθεί έως τέλος του 2026.

Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που ξεπερνά τα 280 εκατ.ευρώ και από την οποία θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας όχι μόνο στα ναυπηγεία αλλά και στις εταιρείες που θα υποστηρίζουν αυτή τη συνεργασία και το εγχείρημα.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο της τουρκικής υποστήριξης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Με πέντε αλλαγές στα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια έρχεται το «Σπίτι μου 2»

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη: Ανεκδιήγητες δηλώσεις Οικονόμου και άδειασμα από την Κουμουνδούρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης