Μάθιου Λοτζ: Η Ελλάδα κατέχει περήφανα τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο

«Με την πάροδο των ετών, τα δύο έθνη μας έχουν οικοδομήσει μια βαθιά ριζωμένη, ακμάζουσα σχέση στον τομέα της ναυτιλίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Μάθιου Λοτζ

Στη στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας στη Ναυτιλία που ξεκίνησε πριν από τρεις αιώνες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα αναφέρθηκε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Μάθιου Λοτζ μιλώντας στη δεξίωση που παρέθεσε σε εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων χθες Τρίτη 4 Ιουνίου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Λόρδου Mountevans πρόεδρου του Baltic Exchange.

«Με την πάροδο των ετών, τα δύο έθνη μας έχουν οικοδομήσει μια βαθιά ριζωμένη, ακμάζουσα σχέση στον τομέα της ναυτιλίας. Χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, όταν τα βρετανικά ναυπηγεία έγιναν η προτιμώμενη επιλογή για τους Έλληνες εφοπλιστές» τόνισε και αναφέρθηκε στους Έλληνες εφοπλιστές της εποχής εκείνης:

«Το 1873 οι επιχειρηματίες John και Anthony Θεοφιλάτος, από το νησί της Ιθάκης, είχαν το πρώτο ατμόπλοιο με ελληνική σημαία, το ITHACA, που ναυπηγήθηκε κατά παραγγελία τους από τον R. Thompson, Jr. στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο της τουρκικής υποστήριξης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Με πέντε αλλαγές στα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια έρχεται το «Σπίτι μου 2»

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη: Ανεκδιήγητες δηλώσεις Οικονόμου και άδειασμα από την Κουμουνδούρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr