Ο Έλληνας γιατρός του Χάρβαρντ που αποθεώνει το αυγοτάραχο και την επίδρασή του στις αρτηρίες της καρδιάς

Το τελευταίο στοίχημα του διακεκριμένου ακαδημαϊκού είναι οι ευεργετικές επιδράσεις του αυγοτάραχου στην υγεία της καρδιάς μας

Ο Δρ Στέφανος Κάλης είναι διακεκριμένος ακαδημαϊκός και αυτό δεν το επιβεβαιώνει μόνο η θέση του τακτικού καθηγητή στη σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου του Harvard, οι 225 δημοσιεύσεις σε Αμερικάνικα και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αλλά και οι πολλές βραβεύσεις που έχει δεχτεί. Ο Δρ Κάλης μεγάλωσε με παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που ετοίμαζε η αγαπημένη του γιαγιά στην οικογενειακή κουζίνα και διεύρυνε τις εμπειρίες που τον διαμόρφωσαν μέσα από τα πολλά ταξίδια του στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιταλία. Ως επαγγελματίας της υγείας επιδιώκει να δίνει το παράδειγμα, ακολουθώντας μεσογειακή διατροφή, κάνοντας τακτική σωματική άσκηση και φροντίζοντας έναν σταθερά καλό πρόγραμμα ύπνου.

Με βάση τη συνδυασμένη εκπαίδευσή του στην ιατρική και τη δημόσια υγεία, την έρευνα και την κλινική του πρακτική, είναι πεπεισμένος ότι ένας τρόπος ζωής με βάση τη μεσογειακή διατροφή, είναι ο πιο προσιτός, αποτελεσματικός και πολύτιμος για την πρόληψη και τον έλεγχο των χρόνιων ασθενειών. Απώτερος στόχος του Dr. Kales είναι να χρησιμοποιήσει καινοτόμες προσεγγίσεις για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής σε σχολεία, χώρους εργασίας και νοσοκομεία.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr