ΙΕΑ: Επενδυτική έκρηξη 2 τρισ. δολαρίων για καθαρές μορφές ενέργειας το 2024

Φρενήρης η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών με δαπάνες ύψους 500 δισ. -Διπλάσιες οι επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια, αλλά σε υψηλά επίπεδα και οι δαπάνες στα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας

Επενδύσεις πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως πρόκειται να διατεθούν στον άνθρακα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο έως το τέλος του 2024, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ), αποτελώντας ένα τεράστιο νούμερο σε σχέση με τους υψηλούς στόχους για κυριαρχία των καθαρών μορφών ενέργειας.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός δεν ανακόπτει τη φρενήρη ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας, που πέρσι για πρώτη φορά οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δίκτυα ξεπέρασαν τις δαπάνες για ορυκτά καύσιμα.

Η αναλογία καθαρής ενέργειας προς τις επενδύσεις συμβατικών καυσίμων προβλέπεται να φτάσει το 10:1 φέτος -σε σύγκριση με την αναλογία 2:1 το 2015, αναφέρει στην τελευταία του έκθεση ο IEA.

«Οι επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια σημειώνουν νέα ρεκόρ ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, υπογραμμίζοντας τη δυναμική πίσω από τη νέα παγκόσμια ενεργειακή οικονομία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Φατίχ Μπιρόλ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το πανεπιστήμιο του Howard ανακαλεί το πτυχίο του Diddy μετά το βίντεο με τον ξυλοδαρμό στην πρώην του

Κατεδαφίζεται η γέφυρα στον Ισθμό - Σε ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην Αθηνών - Κορίνθου και «μπλόκο» στα φορτηγά - Δείτε βίντεο


Αθλήτρια του βάδην πανηγύριζε το χάλκινο μετάλλιο και η αντίπαλος της το πήρε από το... στόμα - Δείτε πώς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr