Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη για πέμπτη σερί ημέρα

Παραμένει θετικό το μομέντουμ - Το ΧΑ επιδεικνύει ανθεκτικότητα

Με «αέρα» από το τετραήμερο ράλι, που της έχει αποφέρει κέρδη +2,4%, η Λεωφόρος Αθηνών συνεχίζει σε ρότα ανόδου, κάμπτοντας την αντίσταση των 1.460 μονάδων και προσεγγίζοντας, παράλληλα, τις 1.470 μονάδες.

Ειδικότερα, στην έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης (11/6), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,64% και διαπραγματεύεται στις 1.468,12 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ των 1.461,90 (χαμηλό ημέρας) και των 1.470,06 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Βραχύβιο και ελεγχόμενο αποδείχθηκε το σοκ στις αγορές από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Μόνο στη Γαλλία παρατηρήθηκε μεγαλύτερη ένταση στις πωλήσεις, λόγω της κήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο το αρχικό sell off περιορίστηκε και ο CAC 40 έκλεισε χθες στο -1,35%. Υπό του -0,5% η πτώση για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες. Κόντρα στο ρεύμα πήγε το Χ.Α., που διατήρησε το θετικό του πρόσημο, έστω και οριακά.

Η Λεωφόρος Αθηνών επιδεικνύει ανθεκτικότητα, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Το μομέντουμ παραμένει θετικό και αυτό φαίνεται από την αντίδραση στις έξι πρώτες συνεδριάσεις του Ιουνίου (οι πέντε ανοδικές), όπου επιχειρείται να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από το δεύτερο μισό του «κόκκινου» Μαΐου.

Οι αγορές αφήνουν πλέον πίσω τους τις ευρωεκλογές και στρέφουν την προσοχή τους στις ΗΠΑ, όπου πρόκειται να ανακοινωθούν κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική. Οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, με την πρώτη μείωση να αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο και συγκεκριμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Σε εγχώριο επίπεδο, οι επενδυτές περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για το deal πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Masdar, τον ενεργειακό κολοσσό με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κοντά στα 20 ευρώ ανά μετοχή έχει «κλειδώσει» η συμφωνία, κατά την οποία η Masdar θα αποκτήσει το 56% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση και των υπόλοιπων μετοχών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Ρωσία: 29χρονη και 37χρονη ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 63χρονο όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους

Αρχίζει ο τριήμερος καύσωνας - Με τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο το Δημόσιο, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά 

Βίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στις ΗΠΑ - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr