Ρεύμα: Σε αυξημένη επιφυλακή το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα

Ρεύμα: Σε αυξημένη επιφυλακή το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα

Σήμερα και αύριο το crash test για τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς - Ο ρόλος των φωτοβολταϊκών την μέρα και η σανίδα των μονάδων φυσικού αερίου τις βραδινές ώρες – Σκαρφαλώνουν και τα τιμολόγια του ρεύματος με άνοδο κατά 15% της χονδρεμπορικής αγοράς

REVMA
Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται αυτές τις μέρες οι διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς σήμερα και αύριο αναμένεται να κλιμακωθεί η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω του πρώιμου καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο υδράργυρος οδηγεί στο φουλ την χρήση των κλιματιστικών με τους τεχνικούς και τα συνεργεία να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να διαχειριστούν πιθανές βλάβες θερμικών μονάδων ή υπερθέρμανσης μετασχηματιστών ή απρόοπτων γεγονότων (π.χ πυρκαγιών) που θα έθεταν σε δοκιμασία το ηλεκτρικό σύστημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν θα κληθούν πιθανώς να αντιμετωπίσουν περιορισμένης έκτασης βλάβες ή διακοπές ρεύματος, κάτι για το οποίο στόχος των διαχειριστών είναι να υπάρχει άμεση αποκατάσταση.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ χθες η αιχμή του φορτίου έφτασε τα 8.800 MW, παίρνοντας την ανιούσα σήμερα που αναμένεται να αυξηθεί στα 9.410 MW και να εκτιναχθεί αύριο ξεπερνώντας τα 10.000 MW ώστε να αρχίσει να αποκλιμακώνεται το Σαββατοκύριακο που οι τιμές του υδραργύρου θα υποχωρήσουν σε πιο ήπιες συνθήκες.

Στελέχη του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ δηλώνουν σε ετοιμότητα για την επάρκεια του συστήματος, εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, η οποία κορυφώνεται τις μεσημεριανές ώρες που υπάρχει και μεγάλη ζήτηση λόγω της ανάγκης για χρήση των κλιματιστικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της μέρας.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η αδημοσίευτη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Στην Ελλάδα, ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις γρήγορα, αλλιώς σαπίζει»

Αθήνα, 1953: Ο «Δράκος της Βουλιαγμένης» και το μέντιουμ που οδήγησε στη σύλληψή του

Αγωνία για τον 59χρονο Αμερικανό που αγνοείται μετά από πεζοπορία στην Αμοργό: Το τελευταίο SMS που έστειλε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης