Wall Street: Νέο ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500 μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500 μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια

Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.400 μονάδες ο δείκτης βαρόμετρο - Oριακή πτώση για τον Dow Jones - Στο 4,3% το αμερικανικό 10ετές

wall
Σε νέο υψηλό έφτασαν οι Nasdaq και S&P 500 στη συνεδρίαση της Wall Street την Τετάρτη, μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, και έχοντας λάβει ώθηση νωρίτερα από τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαΐου στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 0,09% στις 38.712 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,85% αγγίζοντας τις 5.421 μονάδες και φτάνοντας σε νέο ρεκόρ, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq εκτινάχθηκε 1,53% στις 17.608 μονάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο εύρος του 5,25-5,50%, δίνοντας σήμα για μόνο μία μείωση μέχρι τα τέλη του έτους. «Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει αρκετά, αλλά βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα», δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ μετά τη συνεδρίαση, αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει σημειώσει η αμερικανική οικονομία σε ό,τι αφορά τους δύο στόχους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

«Η οικονομία μας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και προς τους δύο στόχους τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed. «Η αγορά εργασίας βρίσκεται πλέον σε καλύτερη ισορροπία, με συνεχή ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας και χαμηλό ποσοστό ανεργίας. Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει σημαντικά από περίπου 7% σε 2,7%. Αλλά εξακολουθεί να είναι υπερβολικά υψηλός», είπε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), τα στοιχεία για τον Μάιο έδειξαν ότι παρέμεινε αμετάβλητος και χαμηλότερος από την εκτίμηση του Dow Jones για μηνιαία αύξηση 0,1%. Σε ετήσια βάση, ο CPI ενισχύθηκε 3,3%, ποσοστό επίσης χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις.

Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια έφερε πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων κατά περίπου 7 μονάδες βάσης, με το αμερικανικό 10ετές να υποχωρεί στο 4,3% και το 2ετές στο 4,76%.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ο Μακρόν έγινε... Manu Chao: Το λογοπαίγνιο και η φωτογραφία που έγιναν viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης