Οι μετοχές των κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων έκαναν... ράλι μετά τους πρόσθετους δασμούς της ΕΕ

Οι μετοχές των κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων έκαναν... ράλι μετά τους πρόσθετους δασμούς της ΕΕ

 Oι πρόσθετοι δασμοί της ΕΕ θεωρήθηκαν «μετριοπαθείς» σε σύγκριση με τους αντίστοιχους αμερικανικούς δασμούς

ev_tariffs
Άνοδο σημείωσαν το πρωί της Πέμπτης οι μετοχές των κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή δασμών έως και 38% στις εισαγωγές των οχημάτων αυτών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,23%, κυρίως χάρη στα κέρδη των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία BYD, η οποία ήταν ο κορυφαίος κερδισμένος του HSI, σημείωσε άλμα 8% κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών. Η Geely σημείωσε άνοδο περίπου 4%, ενώ οι αντίστοιχες μετοχές των Nio και Li Auto είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν κατά 1,75% και 2,67% αντίστοιχα.

Ένας αναλυτής επεσήμανε ότι οι δασμοί της ΕΕ ήταν «μετριοπαθείς» σε σύγκριση με τους αμερικανικούς δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Κλείσιμο
Την Τετάρτη, η ΕΕ δήλωσε ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμούς στους κινεζικούς κατασκευαστές EV με μεγάλο αποτύπωμα στην Ευρώπη. Η BYD θα υποβληθεί σε πρόσθετους δασμούς 17,4%, η Geely θα λάβει επιπλέον δασμό 20%. Η SAIC θα πρέπει να καταβάλει πρόσθετους δασμούς ύψους 38,1% - τον υψηλότερο μεταξύ των τριών. Αυτό είναι επιπλέον του συνήθους δασμού 10% που ήδη επιβάλλεται στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Άλλες κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες συνεργάστηκαν στην έρευνα της ΕΕ θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους δασμούς 21%, ενώ όσες δεν συνεργάστηκαν στην έρευνα θα αντιμετωπίσουν πρόσθετους δασμούς 38,1%, δήλωσε η Επιτροπή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασημένιος ο Καραλής στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός 88-85 τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ και ο τίτλος θα κριθεί σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ

Κλείδωσαν οι τρεις μονομάχοι, αλλάζουν οι ασυλίες στο Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης