Adidas: Ερευνά υπόθεση διαφθοράς στο παράρτημά της στην Κίνα, γράφουν οι Financial Times

Εμπλέκονται διευθυντικά στελέχη της Adidas China - Κατηγορούνται πως έλαβαν από προμηθευτές εκατομμύρια σε μετρητά, καθώς και ακίνητα

Μια υπόθεση φερόμενης διαφθοράς στο παράρτημα της στην Κίνα, που εκτιμάται σε αρκετά «εκατομμύρια ευρώ», ερευνά η γερμανική εταιρεία κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού Adidas, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι Financial Times (FT).

Σύμφωνα με την επιχειρηματική εφημερίδα, μια επιστολή που φέρεται να γράφτηκε από «υπαλλήλους της Adidas China» κατηγορεί πολλούς Κινέζους υπαλλήλους ονομαστικά, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της εταιρείας.

Το «επίμαχο» έγγραφο, που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα στην Κίνα στο κοινωνικό δίκτυο Xiaohongshu, αντίστοιχο του Instagram, εκτιμά την υποτιθέμενη απάτη στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Η επιστολή δεν είναι πλέον ορατή στην πλατφόρμα, αλλά ένα υποτιθέμενο αντίγραφο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν επαληθεύεται σε επίσημο επίπεδο, αναπαράγεται σε πολλούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένα από τα στελέχη της εταιρείας που ασχολούνταν με το μάρκετινγκ της Adidas στην Κίνα, ο προϋπολογισμπος του οποίου ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ένα άλλο διευθυντικό στέλεχος της Adidas στην Κίνα λέγεται ότι έλαβε «εκατομμύρια σε μετρητά από προμηθευτές και υλικά αντικείμενα όπως ακίνητα», σύμφωνα με τους FT, οι οποίοι επισημαίνουν πως τα κεντρικά της εταιρείας είχαν ενημερωθεί από τις 7 Ιουνίου για «πιθανές παραβιάσεις» στην Κίνα.

Οι πωλήσεις της Adidas το πρώτο τρίμηνο στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο.


Ειδήσεις σήμερα:

O Δούκας μπαίνει μπροστά και δηλώνει παρών στις εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ

90χρονος οδήγησε ανήλικη στο σπίτι του και φέρεται να την παρενόχλησε σεξουαλικά


Βίντεο ντοκουμέντο από το επεισόδιο σε μίνι μάρκετ στα Χανιά: Ο δράστης φεύγει ανενόχλητος με μια μηχανή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr