Πτώση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά κατά 13,5%

Πτώση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά κατά 13,5%

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα επιδεινώνουν την κατάσταση

peiraias-conteiner
Πτώση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων καταγράφηκε στο λιμάνι του Πειραιά το 5μηνο του 2024. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα επιδεινώνουν την κατάσταση αφού τα πλοία αποφεύγουν το Σουέζ και κάνουν τον περίπλου του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας της Αφρικής ξεφορτώνοντας και φορτώνοντας σε λιμάνια της δυτικής Ευρώπης και της βορείο-δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Cosco Shipping Ports η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2024 στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ μειώθηκε κατά 13,532% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Συνολικά διακινήθηκαν από τις δύο προβλήτες 1.591.000 κουτιά έναντι 1.840.000 το 5μηνο του 2023. Επλήγη όμως και η προβλήτα Ι του ΟΛΠ. Η πτώση εκεί ανήλθε στο 13% σε σύγκριση με το 5μηνο του 2023.

Η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τα 36 λιμάνια τα οποία διαχειρίζεται η Cosco Shipping Ports μέλος του Cosco Shipping συνεχίζει να αυξάνεται κατά 5,4%. Τον Μάιο έφτασε τα 9,6 εκατομμύρια κουτιά έναντι 9,1 εκατομμυρίων τον Μάιο του 2023. Το 5μηνο του 2024 από τα 36 λιμάνια διακινήθηκαν συνολικά 44,4 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια έναντι 41 εκατομμυρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα ποσοστό αύξησης 8%.

Κλείσιμο
Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φοβήθηκα ότι πεθαίνω και δεν θα με πάει νοσοκομείο, είπε η σύζυγος Λύτρα - Πώς προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία

Κούγιας: Κακοποιητής 100% ο Λύτρας, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά - Υπερβολική η δίωξη για κακούργημα, κακές στιγμές έχουν όλοι

Από κατήγορος, κατηγορούμενος: Τι έλεγε ο Λύτρας όταν υπερασπιζόταν γ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης