ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη μετά την τριήμερη πτώση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη μετά την τριήμερη πτώση

Συντονίζεται με την ανάκαμψη των ευρωαγορών - Ράλι για τον ΑΔΜΗΕ στον απόηχο των αποτελεσμάτων

Xrimatistirio_ekso
Με γνώμονα αρχικά τη διατήρηση των 1.400 μονάδων και εν συνεχεία της δημιουργίας απόστασης ασφαλείας από το συγκεκριμένο όριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε με κέρδη τη συνεδρίαση της Τρίτης (18/6), σε συντονισμό με την ήπια ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,96% και διαπραγματεύεται στις 1.417,56 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.407,20 (χαμηλό ημέρας) και των 1.417,99 μονάδων (υψηλό ημέρας). Το Χ.Α. προέρχεται από τριήμερο πτωτικό σερί, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, λόγω της γενικότερης τάσης που επικράτησε στην Ευρώπη κατά του κλάδου.

Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, η έντονη κινητικότητα με τις συμφωνίες και τις συγχωνεύσεις στο εγχώριο επιχειρείν και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύουν οι εισηγμένες, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα α’ τριμήνου, δίνουν τους λόγους για ανάκαμψη σε πρώτη φάση και επαναπροσέγγιση των πρόσφατων ρεκόρ σε δεύτερη.

Τις τελευταίες ημέρες οι πωλητές και οι αγοραστές αναλώνονται σε αψιμαχίες, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τη μεταβλητότητα στο ταμπλό. Παράλληλα, οι περισσότεροι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής, με μικρές κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων και με «πυξίδα» την λήξη των παραγώγων την ερχόμενη Παρασκευή.

Κλείσιμο
Ορόσημο αποτελεί η Πέμπτη 20 Ιουνίου, καθώς ο MSCI θα αποφανθεί για την αναβάθμιση ή μη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές (MSCI 2024 Annual Market Classification Review). Ο αμερικανικός οίκος ενδέχεται να εντάξει το Χ.Α. σε watch list για περίπου 1,5 με 2 χρόνια, πριν την οριστική του μετάταξη στις λεγόμενες developed markets.

Στα «ραντάρ» των traders βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ, στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Ελπιδοφόρα η πρώτη αντίδραση της μετοχής, η οποία ενισχύεται σημαντικά, άνω του +3%. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 36,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 25,1% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2023.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φοβήθηκα ότι πεθαίνω και δεν θα με πάει νοσοκομείο, είπε η σύζυγος Λύτρα - Πώς προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία

Κούγιας: Κακοποιητής 100% ο Λύτρας, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά - Υπερβολική η δίωξη για κακούργημα, κακές στιγμές έχουν όλοι

Από κατήγορος, κατηγορούμενος: Τι έλεγε ο Λύτρας όταν υπερασπιζόταν γ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης