Ηλεκτρικό ρεύμα: Την ανηφόρα τραβάει η τιμή της μεγαβατώρας στην χονδρική: Αυξήθηκε κατά 125 ευρώ

Μετά από αρκετά «σκαμπανεβάσματα» την προηγούμενη εβδομάδα, για σήμερα Δευτέρα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας… καλπάζει με την υψηλότερη να φτάνει στα 300 ευρώ

Τιμές που παραπέμπουν στις… άγριες μέρες της κορύφωσης της ενεργειακής κρίσης καταγράφονται για σήμερα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η τιμή της μεγαβατώρας για σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου στη χονδρεμπορική αγορά φτάνει τα 124,74 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 29,14% σε σχέση με χθες Κυριακή.

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι η χαμηλότερη τιμή βρίσκεται στα 72,99 ευρώ/MWh και η υψηλότερη στα….υψίπεδα των 300 ευρώ/MWh, επίπεδα που είχαμε πολύ καιρό να συναντήσουμε.

Έτσι, αν και αργία για μεγάλο μέρος των εργαζομένων λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος, η σημερινή Δευτέρα εμφανίζει αυξημένη ζήτηση, αλλά και εκτόξευση τιμών.

Όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα της ηλεκτροπαραγωγής, τα πρωτεία ανέκτησε το φυσικό αέριο με ποσοστό 39,47%, ενώ οι ΑΠΕ έχουν υποχωρήσει στη δεύτερη θέση με ποσοστό 33,15%. Ακολουθούν οι εισαγωγές με 11,23%, τα υδροηλεκτρικά με 7,13% και ο λιγνίτης που έχει κάνει την επανεμφάνισή του, με ποσοστό 5,20%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 16 νεκροί στο Νταγκεστάν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγή - Δείτε βίντεο

Αντιδράσεις για το σούβλισμα ταύρου στο χωριό της Κισσάμου για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Βίντεο: Ο Νίκος Ζιώγαλας αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από το «Σαν σταρ του σινεμά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr