ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι αγοραστές βγάζουν αντίδραση παρά τις αποκοπές μερισμάτων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι αγοραστές βγάζουν αντίδραση παρά τις αποκοπές μερισμάτων

Στόχος η παραμονή πάνω από τις 1.420 μονάδες και η αποκομιδή των χρωστούμενων κερδών από την αργία της Δευτέρας

xrimatistirio
Επιστροφή στις συνεδριάσεις με εναλλαγές προσήμων για το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ανάπαυλα λόγω της αργίας του Αγ. Πνεύματος. Η εγχώρια αγορά επιβαρύνεται από το γεγονός ότι συνολικά 10 εισηγμένες προχωρούν σήμερα (25/6) σε αποκοπή μερίσματος. Σημαντικό ρόλο παίζει και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό.

Παρά το πτωτικό ξεκίνημα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται πλέον κατά +0,11% στις 1.425,59 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.426,66 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.419,17 μονάδες. Στόχος είναι να βγουν «άμυνες» αργότερα μέσα στην ημέρα, ώστε να παραμείνει ο ΓΔ πάνω από το κρίσιμο όριο των 1.420 μονάδων.

Η ισχυρή ανοδική αντίδραση των ευρωαγορών τη Δευτέρα, όπου το Χ.Α. παρέμεινε κλειστό, παρέχει μία μίνι ώθηση, αν και το κλίμα είναι εύθραυστο εν όψει των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Την ερχόμενη Κυριακή (30/6) θα διεξαχθεί ο α’ γύρος και θα ακολουθήσει ο δεύτερος και τελικός γύρος μία εβδομάδα αργότερα (7/7). Παράλληλα, το τεχνολογικό sell off στην Wall Street ασκεί πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι πολλές αποκοπές μερισμάτων περιορίζουν κι αυτές ως ένα βαθμό το μομέντουμ στην εγχώρια αγορά. Ειδικότερα, χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα θα διαπραγματεύονται αρκετές μετοχές την τρέχουσα εβδομάδα. Σήμερα «κόβουν» μέρισμα οι εξής εισηγμένες: Titan (0,85 ευρώ), ΟΠΑΠ (0,25 ευρώ – επιστροφή κεφαλαίου), Viohalco (0,12 ευρώ), Cenergy (0,08 ευρώ), ElvalHalcor (0,04 ευρώ), Optima Bank (0,44 ευρώ), ΕΧΑΕ (0,25 ευρώ), Quest (0,22 ευρώ), Intracom (0,05 ευρώ) και Intercontinental International (2,21 ευρώ). Ακολουθούν την Τετάρτη η Metlen (1,5 ευρώ), η Motor Oil (1,4 ευρώ) και η Fourlis (0,12 ευρώ).

Κλείσιμο
Σημειωτέον ότι από σήμερα ο Διεθνές Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) διαπραγματεύεται στον FTSE 25, ενώ νέες προσθήκες για τον Mid Cap αποτελούν η Quest Holdings και η Optima Bank.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά στην Ύδρα


Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη με Τσίπρα - Το «χάος», το «μαύρο χρήμα», τα «τοτέμ» και η Κεντροαριστερά

Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, έρχονται βροχές στα βόρεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης