Επαγγελματίες: Αμφισβήτηση τεκμαρτού εισοδήματος με… 20 καταχωρήσεις

Επαγγελματίες: Αμφισβήτηση τεκμαρτού εισοδήματος με… 20 καταχωρήσεις

Η διαδικασία για τους τολμηρούς που προκαλούν τον φορολογικό έλεγχος - Μετρημένες οι ενστάσεις

eforia
Στο δίλημμα «πληρώνω τον φόρο ή προχωράω σε αμφισβήτηση των τεκμαρτών ποσών, προκαλώντας φορολογικό έλεγχο,» οι περισσότεροι επαγγελματίες φαίνεται να επιλέγουν την ασφαλή οδό! Να δεχθούν δηλαδή τον «λογαριασμό» της εφορίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία έχουν υποβληθεί 255 ενστάσεις αμφισβήτησης και από αυτές ολοκληρωθήκαν μόνο 24! Δηλαδή αν μετρήσουμε τους επαγγελματίες που «πιάνει» το τεκμήριο έχουμε προθέσεις αμφισβήτησης από το 0,6% των επαγγελματιών και ολοκληρωμένες αμφισβητήσεις από το 0,6 τοις χιλίοις. Αν μετρήσουμε στο σύνολο των επαγγελματιών, οι ολοκληρωμένες αμφισβητήσεις αντιστοιχούν στο 0,3 τοις χιλίοις!

Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον φόρο και το τεκμαρτό εισόδημα είτε δηλώνοντας ότι το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος ήταν χαμηλότερο λόγω νοσηλείας, στρατιωτικής θητείας ή άλλων αντικειμενικών λόγων είτε υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι μικρότερα από τα τεκμαρτά. Στην δεύτερη περίπτωση όμως θα πρέπει να περάσουν από εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε το τελευταίο πρωτοσέλιδο της Αυγής - Πυρ ομαδόν και κατακραυγή για την απόφαση Κασσελάκη να κλείσει η ιστορική εφημερίδα

Survivor 2024: Εκτός του μεγάλου τελικού ο Γιώργος Γκιουλέκας - Δείτε όσα έγιναν στον ημιτελικό

Βρετανία: Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για εισβολή σε ιδιοκτησία του Ρίσι Σούνακ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης