Σε χαμηλό 38 ετών το γεν – Ξεπέρασε τα 160 έναντι του δολαρίου

Τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ τον Μάιο μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για την παρέμβαση της Ιαπωνίας ωθώντας την ισοτιμία γεν/δολαρίου ακόμα ψηλότερα

Το ιαπωνικό γεν έφτασε σε χαμηλό σχεδόν 38 ετών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αργά τη νύχτα της Τετάρτης, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι αρχές θα μπορούσαν να παρέμβουν ξανά στις αγορές συναλλάγματος.

Το γεν αποδυναμώθηκε στα 160,82 έναντι του δολαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 160,03 στις 29 Απριλίου και φτάνοντας στο πιο αδύναμο επίπεδό του από το 1986. την τελευταία φορά που το γεν πέρασε το επίπεδο των 160, το νόμισμα εν συνεχεία ενισχύθηκε απότομα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ωθώντας τους αναλυτές να κάνουν εικασίες για μια παρέμβαση.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε αργότερα την παρέμβαση τον Μάιο, λέγοντας ότι είχε δαπανήσει 9,7885 τρισεκατομμύρια γεν (62,25 δισεκατομμύρια δολάρια) για νομισματική παρέμβαση μεταξύ 26 Απριλίου και 29 Μαΐου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ιαπωνική κυβέρνηση προχώρησε σε ένα τέτοιο μέτρο στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεσπά η σύζυγος Λύτρα: Δεν ήταν η κακιά η ώρα, ήταν έγκλημα - Υστερόβουλη η συγγνώμη του, καμία μεταμέλεια

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Survivor 2024: Ο Ντάνιελ Νούρκα είναι ο νικητής - Δείτε όσα έγιναν στον Μεγάλο Τελικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr