Οδυσσέας Αθανασίου: «Τα Χριστούγεννα του 2026 το project του Ελληνικού θα έχει ζωή»

Οδυσσέας Αθανασίου: «Τα Χριστούγεννα του 2026 το project του Ελληνικού θα έχει ζωή»

Κρυμμένες υπεραξίες 1,3 δισ. ευρώ από οικιστικά - Παγώνουν οι γραφειακές αναπτύξεις, πιο πίσω το ΙΡΟ της Lamda Malls - Τι απάντησε για την υποαπόδοση της μετοχής ο CEO της LAMDA Development

Odisseas-Athanasiou
«Όλα τα έργα προχωρούν όπως θα θέλαμε και είχαμε προγραμματίσει απέναντι σε μία πολύ δύσκολη κατασκευαστική αγορά».

«Θέλουμε τα Χριστούγεννα του 2026 να υπάρχουν άνθρωποι που θα ζουν στο Ελληνικό και σίγουρα μέσα στο 2027 να υπάρχει πολλή ζωή ειδικά σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη». «Ο,τι έχουμε φέρει στην αγορά σε ό,τι έχει να κάνει με τις κατοικίες… φεύγει. Ως αποτέλεσμα, όπως είναι γνωστό τα σπίτια στις τρείς ζώνες του παράκτιου μετώπου έχουν πουληθεί όλα και ακόμη και στην καινούρια οικιστική γειτονιά ‘’Little Athens’’ όπου βγαίνουν σταδιακά διαμερίσματα από τα τέλη του 2023, ήδη οι προ- πωλήσεις έχουν φτάσει στο 65% ήδη. Θα μπορούσαν να φτάσουν και το 100% αλλά οι πωλήσεις μας… δεν προλαβαίνουν, θα τρέχουν και μέσα στον Ιούλιο».

Αυτές είναι μερικές από τις ατάκες στη χθεσινή γενική συνέλευση του Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντος συμβούλου της LAMDA Development για το project που «τρέχει» η εταιρεία εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και προχωρά σε όλα τα επίπεδα αυτή την περίοδο. Ερωτηθείς για τυχόν καθυστερήσεις, ο ίδιος ανέφερε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις π.χ. στο κομμάτι των υποδομών όσο προχωρούν τα έργα, π.χ. σε επίπεδο (επανα)σχεδιασμού δικτύων, δεδομένου ότι όλα γίνονται από την αρχή.

«Ο ουρανοξύστης με 173 διαμερίσματα -όλα πουλημένα- έχει φτάσει ήδη στον 6ο όροφο από τη μία πλευρά και στον 4ο όροφο από την άλλη, επίσης ήδη φαίνονται τα 6 από χαμηλά κτίρια του παράκτιου μετώπου και μέχρι το φθινόπωρο θα φαίνονται 15. Από τις προπωλήσεις στις τρείς οικιστικές γειτονιές του παράκτιου μετώπου προέρχονται και οι εισπράξεις που έχουν φτάσει μέχρι τώρα τα 700 εκατ. ευρώ. Η υγεία της εταιρείας φαίνεται και από το γεγονός ότι έχοντας 2,5 χρόνια σε εξέλιξη τις εργασίες στο έργο έχει διαθέσιμα στα ταμεία 600 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα δεν έχει λάβει δανεισμό παρά το ότι έχει γραμμές με τις τράπεζες και προχωρά με ό,τι ρευστοποιήσεις ακινήτων γίνονται».

Κλείσιμο
Ο κ. Αθανασίου δέχθηκε ερωτήσεις από τους μετόχους για το θέμα της πορείας της μετοχής, για την οποία ανέφερε ότι αναγνωρίζει ότι έχει υποαποδώσει σε σχέση με μία χρηματιστηριακή που αγορά που έχει υπεραποδώσει παρά το γεγονός ότι τα θεμελιώδη της LAMDA είναι αυτή την στιγμή καλύτερα από ποτέ. Από τις βασικές αιτίες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι οι ξένοι επενδυτές δεν προτιμούν τη δεδομένη συγκυρία μετοχές εταιρειών ακινήτων- με δεδομένους τους τριγμούς στον κλάδο πανευρωπαϊκά σε αντίθεση με την Ελλάδα που βίωσε την κατάρρευση του real estate στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας και τώρα κινείται αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού στους συναδέλφους του - «Ένιωθα να καίγομαι»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αδελφός Κασσελάκη επιτίθεται στους 87 - Βουλευτές, μέλη, ξαδέλφια και τρολ στον εμφύλιο

Σπέτσες: Απόβαση celebrities - Καρντάσιαν, Χάντσον, Γκόλντι Χόουν, Κερτ Ράσελ κάνουν διακοπές στο νησί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης