Ελληνίδα jet setter δημοπρατεί 150 κομμάτια από την προσωπική της γκαρνταρόμπα με αρχική τιμή 2.500.000€ - Πανικός στα εστέτ σαλόνια Ευρώπης και Αμερικής

Με τίτλο « The Fashion Collection - Private Treasures of a Refined Lady» ο οίκος Sotheby’ s του Παρισιού δημοπρατεί μυθικά Hermès και Chanel κομμάτια από την προσωπική συλλογή μιας αυθεντικά jet setter Ελληνίδας

Η Λιάνα Μαυρομάτη, θεωρείτο μέλος της διεθνούς high society με υψηλές γνωριμίες σε όλο τον κόσμο.

Η οικογένεια της ασχολείτο με φυτείες κακάο στην Αφρική κατέχοντας το μονοπώλιο ενώ η ευρύτερη οικογένεια ασχολείτο με banking. Η ίδια δε, όπως και ο αδελφός της, Δημήτρης Μαυρομάτης, με την τέχνη. Μάλιστα ο αδελφός της θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες της εποχής.

Η ίδια κατείχε μια θέση ανάμεσα στις τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της Ευρώπης. Συμμετείχε στα υψηλά επιχειρηματικά και κοινωνικά σαλόνια Ευρώπης και Αμερικής, μοίραζε τον χρόνο της μεταξύ Παρισιού, Ελβετίας, Νέας Υόρκης και Μυκόνου και αγαπούσε την τέχνη. Δεν είναι τυχαίο ότι στο «παλάτι» της, στη Μύκονο, κυρίαρχο κομμάτι ήταν το περίφημο μπαρ Lalanne το οποίο είχε αγοράσει σε δημοπρασία του Sotheby’s, στο Παρίσι, το 2017.

Η εστέτ Λιάνα Μαυρομάτη λάτρευε την καλή ζωή, την τέχνη και την μόδα. Προσωπική φίλη με πολλούς και σημαντικούς Γάλλους σχεδιαστές, παρακολουθούσε τις επιδείξεις μόδας σε Ευρώπη και Αμερική ενώ το όνομά της βρισκόταν στον κατάλογο των υψηλών πελατών, των high και spenders.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr