Μάθιου Λοτζ: Οι σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας στη ναυτιλία κρατάνε γερά εδώ και τρεις αιώνες

Μάθιου Λοτζ: Οι σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας στη ναυτιλία κρατάνε γερά εδώ και τρεις αιώνες

Ο Βρετανός πρεσβευτής στην Ελλάδα μιλά για το ιστορικό περίγραμμα της συνεργασίας των δύο κρατών, τη σημασία που έχουν οι Έλληνες εφοπλιστές για το City, τη ναυτιλιακή πολιτική της χώρας του, αλλά και για την πράσινη μετάβαση

matthew
Η συζήτηση με τον Βρετανό πρεσβευτή Μάθιου Λοτζ είναι πάντα γεμάτη Ελλάδα αφού δεν είναι μόνο φιλέλληνας στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Παντρεμένος με την Αλεξία, η οποία είναι Ελληνίδα, ζει αρκετά χρόνια στην Αθήνα, ενώ μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά ακόμη και στις δημόσιες εμφανίσεις του, όχι μόνο ιδιωτικά. Είναι από τους ικανούς και έμπειρους διπλωμάτες, από εκείνους που τους χαρακτηρίζουν με τη φράση ο «κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», αφού γνωρίζει πολύ καλά την κουλτούρα και των δύο λαών αποτελώντας σημαντικό συνδετικό κρίκο.

Με τον Μάθιου Λοτζ είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε τρεις φορές μέσα σε 15 ημέρες. Αφορμή ήταν η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2024. Η πρώτη φορά ήταν στην πρεσβευτική οικία, για να ακολουθήσουν η συνάντηση στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου παρέθεσε δεξίωση με καλεσμένους εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, ενώ ενδιάμεσα βρεθήκαμε και στην εκδήλωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο πνεύμα εκείνων των ημερών. Ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα σε αυτές τις συναντήσεις μας, κυρίως για τη σχέση των δύο κρατών στη ναυτιλία, η οποία διαρκεί τρεις αιώνες!

Οι απόψεις του διπλωματικού εκπροσώπου μιας παραδοσιακής ναυτικής δύναμης για τα τεκταινόμενα στη ναυτιλιακή βιομηχανία -αν μη τι άλλο- παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αποφάσισα, λοιπόν, με την έγκρισή του, να τις καταγράψω και να τις επικοινωνήσω στον κόσμο της ναυτιλίας – και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης