Ρεύμα: Τιμολόγια με μεγάλες αυξήσεις για τον Ιούλιο

Ρεύμα: Τιμολόγια με μεγάλες αυξήσεις για τον Ιούλιο

Αυξάνονται τα πράσινα τιμολόγια -Σήμερα οι ανακοινώσεις των παρόχων για το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας

timologia_revma
Κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα διαμορφώθηκε η τιμή της χονδρεμπορικής τιμής για τον Ιούνιο χάρη στη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το Σαββατοκύριακο, όπου οι τιμές υποχώρησαν στα 54,28 ευρώ/MWh χθες. Έτσι η μέση τιμή του ρεύματος έκλεισε στα 98,89 ευρώ/MWh από 81 ευρώ τον Μάιο και 60 ευρώ τον Απρίλιο με τον Ιούνιο να είναι ο μήνας των μεγάλων ανατιμήσεων στο ρεύμα καθώς η χονδρική τιμή αυξήθηκε 17,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα, προετοιμάζοντας το έδαφος για άνοδο των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που θα ανακοινωθούν από τους προμηθευτές ενέργειας αργά απόψε το βράδυ.

Το κοκτέιλ των αυξήσεων διαμορφώνουν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που έφεραν αύξηση της ζήτησης με τα κλιματιστικά να βάζουν «φωτιά» στα τιμολόγια αφού όλο το μήνα δούλεψαν στο φουλ, αυξάνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα «δόντια» του όμως δείχνει και Ιούλιος που κάνει ποδαρικό με άνοδο 174% διαμορφώνοντας την χονδρεμπορική τιμή στα 148 ευρώ η μεγαβατώρα. Η Ελλάδα μαζί με τη Βουλγαρία έχουν σήμερα την ακριβότερη τιμή στον Ευρωπαϊκό χάρτη με τη μέση τιμή χονδρεμπορικής επόμενης μέρας ενώ ανοδικό είναι το κύμα που παρουσιάζουν και οι άλλες αγορές.

Η πτώση των ανέμων και η ανάγκη για δροσιά βάζουν στο ηλεκτρικό σύστημα τις ακριβές μονάδες φυσικού αερίου, τις βραδινές χώρες (από το 8μμ-10μμ) εκτινάσσοντας την τιμή στα 364,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα που είναι η υψηλότερη της ημέρας και την χαμηλότερη στα 85 ευρώ.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

«Πύρινο» υπουργικό εν μέσω συνθηκών μάχης - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η ενημέρωση Κικίλια

Νέος πονοκέφαλος Κασσελάκη η «πλατφόρμα» Πολάκη: «Η πολιτική δεν είναι one man show» και τα λάθη των Ευρωεκλογών

Προ των πυλών της εξουσίας η ακροδεξιά της Λεπέν στη Γαλλία - Τι περιμένουμε στον β’ γύρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης