Ανοδικό ξεκίνημα του δεύτερου εξαμήνου στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Ανοδικό ξεκίνημα του δεύτερου εξαμήνου στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Στο πράσινο βρέθηκαν οι δείκτες στη Wall Street ξεκινώντας το δεύτερο εξάμηνο του έτους με κέρδη - Οδηγός για μια ακόμα φορά οι μετοχές της τεχνολογίας - Κατατακόρυφη άνοδο των ομολόγων

Wall-Street
Με άνοδο ξεκίνησε για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street το δεύτερο εξάμηνο με τις μετοχές να διατηρούν την ισχυρή δυναμική που απέκτησαν τους προηγούμενους μήνες. Για μια ακόμα φορά ξεχώρισαν οι τεχνολογικές μετοχές οι οποίες έδωσαν τον τόνο με τον Nasdaq να καταγράφει νέα σημαντική άνοδο και να συμπαρασύρει την αγορά.

Ειδικότερα στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,13% στις 39.169 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,27% στις 5.475 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη κατά 0,83% φτάνοντας τις 17.879 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές της Microsoft και της Alphabet διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα, παράλληλα με την αγαπημένη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Nvidia.

Πάντως τα κέρδη γενικώς διατηρήθηκαν υπό έλεγχο, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατακόρυφα. Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 4,481%, όπως και η απόδοση του 2ετούς δημοσίου που βρέθηκε στο 4,772%.

Εξάμηνο κερδών με οδηγό τη τεχνολογία

Κλείσιμο
Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν τον συνεχιζόμενο ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη που βοήθησε να στηριχθούν μετοχές όπως η Nvidia, η οποία οδήγησε τον S&P 500 σε κέρδη 14,5% στο πρώτο εξάμηνο. Ο Nasdaq σημείωσε ράλι 18,1% στο πρώτο εξάμηνο, ενώ ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποαπέδωσε λόγω της υποχώρησης στο δεύτερο τρίμηνο, προσθέτοντας 3,8%.

Για το δεύτερο τρίμηνο, ο S&P και ο Nasdaq είχαν αύξηση 3,9% και 8,3% αντίστοιχα, ενώ ο Dow έχασε 1,7%. Ο Nasdaq σημείωσε το τρίτο θετικό τρίμηνο στη σειρά, για πρώτη φορά μετά από ένα σερί πέντε τριμήνων που έληξε το 2021.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να γνωρίζουν πάντα την έλλειψη εύρους της αγοράς που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την αγορά και θα μπορούσε να επηρεάσει τις κινήσεις στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον ανώτερο αντιπρόεδρο και ειδικό χαρτοφυλακίου της Calamos Investments, Joseph Cusick όπως μεταδίδει το cnbc. Σημείωσε ότι μόνο 10 μετοχές αποτελούν περίπου το 33% του συνολικού βάρους του S&P 500, το οποίο είναι ένα επίπεδο δυσαναλογίας που, όπως λέει, έχει εμφανιστεί μόνο τρεις φορές στο παρελθόν.

«Το κοινό και οι σύμβουλοι βλέπουν και αισθάνονται αυτή την πίεση των αυξημένων κινδύνων», δήλωσε ο Cusick στο CNBC. «Η δικαιολογία σε αυτόν τον κύκλο είναι ότι η φύση της κυριαρχίας της αγοράς δεν φαίνεται να υποχωρεί, αλλά με τις αγορές ακριβώς πάνω από τα υψηλά όλων των εποχών, οι σύμβουλοι και οι πελάτες δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την προληπτική διαχείριση χαρτοφυλακίου και τη διαφοροποίηση της στρατηγικής».

Παρόλα αυτά, ορισμένοι αναμένουν ότι αυτή η δυναμική που οφείλεται στην τεχνολογία θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, παρά τους φόβους ορισμένων ότι οι πολλαπλασιαστές έχουν φτάσει σε αυξημένα επίπεδα.

Τη Δευτέρα ξεκινάει μια εβδομάδα συναλλαγών που θα είναι πιο σύντομη λόγω εορτών, με την αγορά να είναι κλειστή την Πέμπτη λόγω της 4ης Ιουλίου. Οι επενδυτές θα λάβουν ένα σημαντικό στοιχείο για την κατάσταση της αγοράς εργασίας την Παρασκευή με την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου.

Άνοδος στο πετρέλαιο

Στην αγορά πετρελαίου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου ξεπέρασαν τη Δευτέρα τα 83 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2% εν όψει των εορτών της 4ης Ιουλίου.

Το West Texas Intermediate κατέγραψε κέρδη 6% τον περασμένο μήνα λόγω των φόβων για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης καυσίμων το καλοκαίρι.

Το Brent συμβόλαιο Σεπτεμβρίου έφτασε τα 86,60 δολάρια ανά βαρέλι, αύξηση 1,60 δολάρια ή 1,88%. Μέχρι σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς προηγείται κατά 12,4%.

Η ζήτηση για βενζίνη ήταν ήπια, αλλά οι τιμές στην αντλία θα μπορούσαν να αυξηθούν με ένα ρεκόρ 60 εκατομμυρίων ταξιδιωτών που αναμένεται να βγουν στους δρόμους ενόψει της 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με την AAA.

Οι κερδοσκόποι της αγοράς πετρελαίου έχουν προσθέσει θέσεις αγοράς, ποντάροντας σε υψηλότερες τιμές, καθώς οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής Χεζμπολάχ στο Λίβανο “αποδείχθηκαν ότι αποτελούν σημαντικό παράγοντα της ισχυρής δράσης των τιμών τον τελευταίο καιρό”, δήλωσαν στους πελάτες τους στρατηγικοί αναλυτές της TD Securities σε σημείωμα που εξέδωσαν την Παρασκευή.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Εφ' όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για γάμο ομοφύλων, διεύρυνση ΝΔ, εθνικά θέματα και ΦΠΑ

Νορβηγία: Ποια είναι η υπουργός που έδειξε το στήθος της πάνω στη σκηνή του Pride

Πανελλήνιες: Δίδυμες στην Πάτρα πέτυχαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία και του χρόνου δίνουν και οι δίδυμοι αδελφοί τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης