Πληθωρισμός: Στο 2,4% στην Ελλάδα τον Iούνιο – Στο 2,5% στην Ευρωζώνη

Στάσιμος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο - Μικρή υποχώρηση στην Ευρωζώνη από 2,6% τον προηγούμενο μήνα

Διατηρήθηκε στο 2,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα (2/7) στη δημοσιότητα.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης διαμορφωθηκε στο 2,5% τον Ιούνιο από 2,6% τον Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με έκτακτη εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, υποχώρησε επίσης ελαφρώς, στο 2,8% ετησίως από 2,9% έναν μήνα πριν.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον Ιούνιο τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό (4,1%, σταθερό σε σχέση με τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,5%, έναντι 2,6% τον Μάιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, σταθερό σε σχέση με τον Μάιο) και την ενέργεια (0,2%, έναντι 0,3% τον Μάιο).


Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης για τον Ιούνιο αναμένονταν με μεγάλη προσοχή για το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την επόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Πτώση στο 2,5% στη Γερμανία
Ο πληθωρισμός στη Γερμανία σημείωσε μεγαλύτερη πτώση από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, υποχώρησε στο 2,5% από 2,8% τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στο 2,6%

Στο 2,5% επεσε στη Γαλλία
Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούνιο, επιβραδυνόμενος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όπου διαμορφώθηκε στο 2,6%.


Πηγή: Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο εκτελεστής γαζώνει τον άνδρα στο Ψυχικό - Πάνω από 10 οι πυροβολισμοί

Τζορτζ Τσούνης στον Δανίκα: «Εμείς, οι ΗΠΑ, στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα ό,τι κι αν συμβεί»


«Ξέπλεναν» χρήματα από ναρκωτικά στις φυλακές Ιωαννίνων - Ο Modi, ο υποδιευθυντής, ο αρχιφύλακας, η λογίστρια και το μαύρο ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr