ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σημαντική μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα τον Ιούνιο, έδειξαν στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα

Σημαντική μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα τον Ιούνιο, έδειξαν στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα

Στο 1,3% ο δείκτης στη χώρα μας τον Ιούνιο, από 2,4% το Μάιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat - Εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση των τιμών και τη μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων, ώστε να φτάσει σε μηδενικά ακόμη και αρνητικά επίπεδα, τονιζουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης

Τheodorikakos
Σημαντικό «φρένο» πάτησε ο πληθωρισμός των τροφίμων στη χώρα μας κατά τον Ιούνιο, όπως φάνηκε απ’ τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat. Συγκεκριμένα ο δείκτης που μετράει τρόφιμα, οινοπνευματώδη και καπνικά ήταν στο 1,3% τον Ιούνιο, από 2,4% το Μάιο. Κάτι που σημαίνει πως πλέον ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα τρόφιμα στη χώρα μας έχει πέσει κάτω απ’ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια έρευνα ήταν στο 2,5%.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων τις είχαν τον περασμένο μήνα η Ολλανδία και το Βέλγιο με το σχετικό δείκτη να είναι στο +4,3% και το +4% αντίστοιχα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

πινακας_πληθωρισμος_τροφιμων


Κλείσιμο
Τα τελικά στοιχεία θα εκδοθούν στις 17 Ιουλίου, ενώ στις 9 Ιουλίου αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασαν ότι η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα θετική.

«Σταθερός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση των τιμών και τη μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων, ώστε να φτάσει σε μηδενικά ακόμη και αρνητικά επίπεδα», σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας:

«Υλοποιούμε με επιμονή τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά, οικοδομούμε τη συνεργασία όλων των φορέων (καταναλωτικού κινήματος, επιχειρηματικότητας, πολιτείας) και ταυτόχρονα καθιστούμε δύσκολη την παράβαση του νόμου πενταπλασιάζοντας τα υψηλά όρια των προστίμων.

Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, με στόχο ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να είναι στα 1500 ευρώ.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα

Συνεχίζουμε για χαμηλότερες τιμές στο ράφι και περισσότερα χρήματα στη διάθεση των πολιτών».


Ειδήσεις σήμερα:

Γκάβιν Νιούσομ: Ο 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια που θέλουν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Τουρκία: Ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Σμύρνης με 11 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Νίκος Καρβέλας: Άνοιξε κανάλι στο Youtube και ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης