Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι δικαιούχοι θα μοιραστούν 300 εκατ. ευρώ

Περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι θα ωφεληθούν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων

Οι συνταξιούχοι ωφελούνται περισσότερο από το έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων 2024 αφού θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος από το κονδύλι των 300 εκατ. ευρώ το οποίο θα εξασφαλιστεί από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι θα ωφεληθούν είτε λαμβάνοντας το έκτακτο βοήθημα – επιταγή ακρίβειας (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως ονομάστηκε πέρυσι) είτε λαμβάνοντας το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Ειδικότερα, περίπου 650.000 – 700.000 συνταξιούχοι αναμένεται να πάρουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς 100-200 ευρώ εφόσον δεν δικαιούται, λόγω προσωπικής διαφοράς την αύξηση του 2025 στις συντάξεις η οποία με βάση τις εκτιμήσεις για το ύψος του πληθωρισμού και του ΑΕΠ θα κυμαίνεται γύρω στο 2,5%. Απαραίτητη προϋπόθεση – πιθανότατα όπως και πέρσι – μηνιαία σύνταξή τους να μην υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ.

Το πλήθος των δικαιούχων του επιδόματος είναι μικρότερο από πέρυσι που ήταν 742. 772 άτομα καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι μειώνουν ή μηδενίζουν την προσωπική τους διαφορά και ανοίγουν το δρόμο για μελλοντικές αυξήσεις στο χέρι.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο εκτελεστής περίμενε 1,5 ώρα τον Στάθη κάτω από το γραφείο του και τον σκότωσε όταν πάρκαρε

Αυγενάκης για όσα έγιναν στο Ελ. Βενιζέλος: «Δεν υπήρξε χειροδικία, πήρα το τηλέφωνο από τον υπάλληλο»

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «δράκαινα» της Μάνης, η πρώτη Ελληνίδα serial killer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr