Wall Street: Νέα άνοδος για S&P 500 και Nasdaq και σε νέα ιστορικά υψηλά

Wall Street: Νέα άνοδος για S&P 500 και Nasdaq και σε νέα ιστορικά υψηλά

Μεικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να σημειώνουν νέα ρεκόρ στη σύντομη συνεδρίαση της Τετάρτης λόγω της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου

wall_main_big
Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση στη Wall Street τη Τετάρτη ήταν πιο σύντομη λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου αλλά και τα λιγότερο ενθαρυντικά οικονομικά στοιχεία τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά και βρέθηκαν σε νέα ρεκόρ. Αντίθετα ο βιομηχανικός Dow Jones δεν μπόρεσε να ακολουθήσει παρασυρόμενος από την πτώση άνω του 1,5% της UnitedHealth.

Ειδικότερα στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 0,06% στις 39.308 μονάδες, ο S&P 500 κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,51% στις 5.537 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχει κέρδη 0,88% φτάνοντας τις 18.188 μονάδες.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχωρούν με το 10ετές να κινείται καθοδικά στο 4,348%, όπως και η απόδοση του 2ετούς δημοσίου που βρίσκεται στο 4,687%.

Οι επενδυτές φάνηκε να προσπερνούν τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν υποτονικός καθώς το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε νωρίτερα την Τετάρτη και θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Κλείσιμο
Οι επενδυτές ανέλυσαν τα στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν το πρωί της Τετάρτης και έδειχναν αποδυνάμωση της οικονομίας εν όψει της σημαντικής έκθεσης του Ιουνίου για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής. Τα στοιχεία της ADP έδειξαν μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση του ιδιωτικού μισθολογίου τον Ιούνιο, ενώ οι εβδομαδιαίοι αριθμοί των αιτήσεων ανεργίας ήταν υψηλότεροι από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Μια μέτρηση της δραστηριότητας του τομέα των υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε αργότερα το πρωί ήταν σημαντικά ασθενέστερη από την αναμενόμενη και έδειξε συρρίκνωση, σύμφωνα με το Institute for Supply Management.

Ενώ αυτές οι οικονομικές εκθέσεις θα μπορούσαν να προβληματίσουν τους επενδυτές σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, οι μετοχές ένιωσαν στήριξη από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων. Ειδικότερα, το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη.

Η συνεχιζόμενη άνοδος της Tesla μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση παραδόσεων έδωσε ώθηση και στην ευρύτερη αγορά. Η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων σημειώνει άνοδο περίπου 5% την Τετάρτη, τοποθετώντας την σε τροχιά για έβδομη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση. Αυτό θα σηματοδοτούσε το πρώτο κερδοφόρο σερί αυτής της διάρκειας το 2024.

«Όλοι μισούσαν την Tesla πριν από τρεις μήνες. Αλλά τώρα, περνούν τη μέρα τους στον ήλιο», δήλωσε στο cnbc ο Larry Tentarelli, επικεφαλής τεχνικός στρατηγιστής της Blue Chip Daily Trend Report. Το ράλι της Tesla δίνει “έναν ανοδικό τόνο για την αγορά συνολικά».

Η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia μετά την πτώση της Τρίτης σημείωσε άλμα περίπου 3,5%, βοηθώντας επίσης την υπεραπόδοση του τεχνολογικά βαρύ Nasdaq.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης