Κεραμέως: Χτυπάμε την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία – Έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας

Κεραμέως: Χτυπάμε την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία – Έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας

«Fake news η εξαήμερη εργασία», είπε η υπουργός Εργασίας

kerameos
Για την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και το πώς επηρεάζει το ωράριο των εργαζομένων απάντησε στο ΕΡΤΝews η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως λέγοντας ότι είναι ένα μέτρο που ξεκίνησε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο «χτυπάμε την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία».

Παράλληλα η υπουργός δήλωσε ότι επιδίωξη είναι να μην υπάρχουν αδήλωτες υπερωρίες ενώ χαρακτηριστικά όπως είπε και «η ίδια η ΓΣΕΕ είχε ζητήσει την ψηφιακή κάρτα». Αναφορικά με το εάν χαρίζεται μια ώρα στη βιομηχανία που αφορά το χρόνο προετοιμασίας η κα Κεραμέως απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που είχε ορίσει ο Άρειος Πάγος από το 1965 λέγοντας ότι «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με ότι ίσχυε».

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αναμένεται να επεκταθεί και στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης γεγονός για το οποίο, όπως είπε, θα υπάρξει διαβούλευση πριν. H ίδια τόνισε ότι «έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας» κάτι που φαίνεται από τα πρόστιμα. «Έχουμε 40 εκατ. ευρώ το χρόνο εισπράξεις από πρόστιμα από τους ελέγχους που γίνονται από την επιθεώρηση εργασίας», τόνισε η κα Κεραμέως.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2hdk1pvjh0x)
Κλείσιμο

«Fake news η εξαήμερη εργασία»

Η κα Κεραμέως τοποθετήθηκε και στο θέμα της εξαήμερης εργασίας λέγοντας ότι δεν υπάρχει χαρακτηρίζοντάς το ως άλλο ένα fake news. «Το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας» σημείωσε η υπουργός Εργασίας υποστηρίζοντας ότι αφορά πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και 7 ημέρες.

Όπως είπε αυτή η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμοίβεται συν 40%, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία. «Όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο», σημείωσε η υπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση μετά από 14 χρόνια οι Εργατικοί στη Βρετανία, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί - Ο Στάρμερ πάει για 405 από τις 650 έδρες

Τραγωδία στην Πάρο: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης