Wall Street: Πρασίνισαν οι δείκτες με νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Πρασίνισαν οι δείκτες με νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Νέο ρεκόρ για S&P 500 στη Wall Street με τον δείκτη αναφοράς να καταγράφει ακόμια μια κερδοφόρο εβδομάδα και συνολικά αύξηση 16% - Θετικό το κλείσιμο και για Nasdaq που κατέγραψε επίσης νέο ρεκόρ

Wall_street
Με νέα κέρδη επέστρεψαν από την αργία της 4ης Ιουλίου οι βασικοί δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να αποτιμούν τα σημαντικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις αλλά και για την ανεργία τον Ιούνιο. Ο S&P 500 μάλιστα ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό την Παρασκευή, θέτοντας τον δείκτη της ευρείας αγοράς σε τροχιά τεσσάρων συνεχόμενων εβδομαδιαίων κερδών ενώ και ο Nasdaq σημείωσε με τη σειρά του νέο υψηλό.

Ειδικότερα στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones μετά από συνεχόμενες εναλλαγές προσήμων σταθεροποιήθηκε ανοδικά και έκλεισε με αύξηση 0,17% στις 39.376 μονάδες, ο S&P 500 είχε άνοδο 0,54% και σκαρφάλωσε στις 5.567 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με νέο άλμα κατά 0,90% έφτασε στις 18.352 μονάδες.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν με το 10ετές στο 4,28%, ενώ η απόδοση του 2ετούς δημοσίου βρέθηκε4,61%.

Το ράλι του S&P 500 φέτος έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί περίπου 16%, με τον δείκτη αναφοράς να καταγράφει την τέταρτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οποιαδήποτε οικονομική αδυναμία αργότερα φέτος θα αντιμετωπιστεί με μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή το ετήσιο κέρδος του Nasdaq ανέρχεται σε 22%.

Κλείσιμο
Τα νέα εργασιακά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής αντανακλούσαν μια αύξηση κατά 206.000 στις μη αγροτικές μισθοδοσίες τον Ιούνιο, αλλά μια μικρή άνοδο του ποσοστού ανεργίας, το οποίο αυξήθηκε στο 4,1%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παρέμενε σταθερό στο 4%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν μετά την έκθεση λόγω των προσδοκιών ότι η άνοδος της ανεργίας θα ωθήσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος. Οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματά τους για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με τις πιθανότητες μείωσης κατά ένα τέταρτο της μονάδας να αυξάνονται σε περίπου 77%, από 64% πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Από τη μία πλευρά, οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και η αύξηση του ποσοστού ανεργίας αυξάνουν τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο – οι αγορές ομολόγων σίγουρα το γιορτάζουν αυτό», δήλωσε στο cnbc η Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της Principal Asset Management. «Αλλά τα ίδια αυτά στοιχεία δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ένα τσίμπημα ανησυχίας για την κατεύθυνση της αμερικανικής οικονομίας. Το ευρύ πλήθος των οικονομικών στοιχείων όλα δείχνουν μια εξασθένηση – η σημερινή έκθεση προσθέτει σε αυτή την εικόνα».

Στο πεδίο των μετοχών η Tesla σημείωσε νέα άνοδο άνω του 1%, προσθέτοντας στο τεράστιο εβδομαδιαίο κέρδος της τάξης του 26%, ενώ οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν περίπου 1,6% σε νέο ιστορικό υψηλό. Η Nvidia υστέρησε μετά από μια σπάνια υποβάθμιση της Wall Street, η οποία ανέφερε περιορισμένη ανοδική πορεία για την εταιρεία κατασκευής τσιπ. Η μετοχή εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 3,2% για την εβδομάδα.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες πάντως ολοκλήρωσαν την εβδομάδα στο πράσινο. Ο Nasdaq και S&P 500 σημείωσαν άνοδο άνω του 3,4% και 1,8% την εβδομάδα, αντίστοιχα. Ο Dow έχει μείνει πίσω αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας περίπου 0,5%.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Δείτε τον σε βίντεο να λέει «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» και να καλεί τον κόσμο στις συναυλίες του

Εκλογές στη Βρετανία: Ποια είναι η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού - Εβραϊκής καταγωγής, της έκανε πρόταση γάμου στην Ελλάδα

Μέι Μασκ: Μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η μητέρα του Έλον Μασκ κάνει διακοπές στην Ίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης